<< terug

Altura

Isola d'Giglio, Toscane, Italië
1492
1464
1463
748
1453
1454
1455

Oppervlakte 3,5 ha.

Natuurlijk sinds 1999

Over de wijnmaker
Giglio is een klein eiland voor de kust van Toscane, wat was bedekt met wijngaarden die in de loop van de tijd grotendeels verlaten en verwilderd zijn geraakt. Francesco Carfagna bezocht Giglio al sinds de jaren ’80 om het drukke stadsleven van Rome te ontvluchten, en opende er niet veel later een restaurant waar hij ‘levende wijnen’ begon te schenken. Eind jaren ’90 besloot hij een aantal van de verwilderde wijngaarden op te kopen, om zo de wijnbouwtraditie van Giglio voort te zetten, waarin hij wilde focussen op de inheemse druif Ansonaco (Ansonica op z’n Toscaans, Ansonaco op het eiland). Francesco werd een voorvechter voor Ansonaco, en andere wijnmakers volgde in de loop van de tijd zijn voorbeeld.

Over de wijngaard
In de gaarden die Francesco in 1999 vond, plantte hij ook een aantal nieuwe stokken aan. Wat wijnproductie betreft gebruikt Francesco dus Ansonaco om een pure oranje wijn te maken, waarnaast hij Sangiovese gebruikt om een klassieke donkere rosé mee te maken. Ook is er een klein perceel waar een twintigtal inheemse en vergeten druivenrassen door elkaar staan geplant, die hij gebruikt voor zijn rode vlaggenschip; de Rosso Saverio. Geen enkele gaarde is begaanbaar met machines, omdat de hellingen zo steil zijn, en al het werk in de gaarden gebeurt daarom ook met de hand.

Over de wijnen
De wijnen zijn uitgesproken Italiaans, maar hebben in alle gevallen een fris karakter vanwege de stevige zilte winden die over de kliffen razen.

Triple A-profiel Altura Vigneto
Rolling Wine-profiel Altura Vigneto

Winkelwagen

0
Voeg nog 250,00 toe voor gratis verzending
0%
image/svg+xml

Geen producten, ga naar Wijnen en voeg producten toe.

Verder winkelen

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

preloader