Oppervlakte 3 ha.
Natuurlijk sinds 2019
Over de wijnmaker
Davide en Francesca (leuk toeval; het Il Ceo-duo heet ook Davide en Francesca) van Vigna Flor zijn jonge wijnmakers in de Colli Euganei, een heuvelrug in de buurt van Padua, in Veneto. De afgelopen 15 jaar waren zij uitbaters van een restaurant en natuurlijke wijnwinkel in Monselice, waar ze veel hebben geleerd over het werken met natuurlijke wijnen, en waar ze uiteindelijk ook de inspiratie vonden om het zelf erop te wagen.
De afgelopen jaren hebben ze naast hun restauant-carriรจre de fijne kneepjes van het wijnmaken geleerd in Valtellina en in de Colli Euganei bij I Castagnucoli. Ook bood Nicola van I Castagnucoli hen kelderruimte om Davide en Francesca hun eerste vintage te laten maken.
Over de wijngaard
In 2019 startten Davide en Francesca met een gehuurde wijngaard van ongeveer รฉรฉn hectare, die verspreid ligt over de terrassen van de Colli Gemola. In 2020 werd daar nog eens 2 hectare aan toegevoegd, meer in de buurt van de Colli Cinto.
Over de wijnen
De wijnen komen nu ook nog uit de kelder van I Castagnucoli, en al de druiven komen uit de gaarden met een gemiddelde leeftijd 40 jaar. Volgens onze incognito-wijnscout Luca Rigon zijn de wijnen 100% terroir and 100% energy. Wij kunnen het hiermee niet meer dan eens zijn.
Instagram Vigna Flor
Surface area 3 ha.
Natural since 2019
About the winemaker
Davide and Francesca (a happy coincidence the Il Ceo duo are also called Davide and Francesca) of Vigna Flor are young artisan winemakers in the Colli Euganei, a hilly ridge near Padua, in Veneto. For the past fifteen years, they ran a restaurant and natural wine shop in Monselice, where they immersed themselves in the world of natural wine. Over time, this close contact with natural wine producers not only deepened their understanding, but also sowed the seeds for their own adventure as low-intervention producers.
During these years, alongside their restaurant work, they learned the art of winemaking in Valtellina and right at home in the Colli Euganei, apprenticing at I Castagnucoli. Nicola of I Castagnucoli supported them from the start, generously offering cellar space so Davide and Francesca could make their very first vintage.
About the vineyard
In 2019, Davide and Francesca began with a leased vineyard of about one hectare, scattered across the terraced slopes of the Colli Gemola. In 2020, they expanded their organic vineyards by another two hectares, this time closer to the Colli Cinto.
About the wines
For now, their wines are still made in the cellar at I Castagnucoli, using grapes from vines with an average age of forty years. According to our undercover wine scout Luca Rigon, these are wines that are 100% terroir and 100% energy. We couldnโt agree more.
Instagram Vigna Flor