Oppervlakte 1 ha.
Natuurlijk sinds 2019
Over de wijnmaker
Tijdens zijn studie Biodiversity Sciences in Tokio raakte de Japanse Shun Minowa in de ban van natuurlijke wijnen. Zijn passie voor natuurlijke ecosystemen en de bescherming daarvan werd bevestigd door wijnmakers die mét de natuur samen werkten, in plaats van ertegen.
Shun volgde zijn intuïtie en reisde naar Spanje en Chili, om daar alle
ins en
outs van het wijnmaken te leren. Via deze omweg belandde hij in 2017 op 33 jarige leeftijd uiteindelijk in de Trebbia Vallei in Emilia Romagna. Hier werkte hij tijdelijk voor Giulio Armani en Elena Pantaleoni van
La Stoppa, en ontmoette hij Andrea Cervini van legendarisch domein
Vino Del Poggio. Het duurde niet lang totdat Shun besloot om permanent naar de Trebbia-vallei te verhuizen, waar hij dankzij Cervini de optie kreeg om een 40-jaar oude gaard te huren.
Over de wijngaard
De gaard die Shun vanaf 2019 onder zijn hoede heeft, bestaat uit een aanplant van lokale druivenrassen Ortrugo en Malvasia di Candia Aromatica, aangevuld met kleine beetjes Marsanne en Trebbiano. Naast de druiven van zijn kleine eigen gaard probeert Shun waar mogelijk fruit te kopen, waardoor hij zijn minieme productie-aantallen enigszins ophoogt.
Over de wijnen
Shun’s wijnen staan bol van de spanning en puurheid, en zijn door immense populariteit en de minuscule aantallen moeilijk te krijgen. We zijn dan ook erg blij om een paar dozen per jaar aan te mogen bieden in Nederland.
Shun past voor het wit graag schilcontact toe, waarbij hij elke wijn een eigen identiteit meegeeft door een breed arsenaal aan verschillende soorten en groottes aan vaten te gebruiken. Acaciahout, cement, fiberglas en eikenhouten vaten; Shun windt er geen doekjes om, en heeft voor het gebruik van ieder materiaal een duidelijke reden. Alle wijnen worden zonder enige toevoeging gemaakt, waarbij de wijn ook vooral de tijd en ruimte krijgt om zichzelf te maken.
Raisin-profiel Shun Minowa
Video Shun Minowa
Instagram Shun Minowa
Fotocredits:
@radiovinorosso &
@finnreams
Surface area 1 ha.
Natural since 2019
About the winemaker
During his studies in Biodiversity Sciences in Tokyo, Japanese winemaker Shun Minowa discovered his fascination for natural wine. His passion for natural ecosystems and their preservation was only affirmed by winemakers who worked with nature, not against it.
Following his intuition, Shun ventured to Spain and Chile, immersing himself in all the
ins and
outs of winemaking. This winding path eventually led him, at the age of 33, to the Trebbia Valley in Emilia Romagna in 2017. There, he worked alongside Giulio Armani and Elena Pantaleoni of
La Stoppa, and met Andrea Cervini of the legendary winery
Vino Del Poggio. It didn’t take long before Shun decided to settle permanently in the Trebbia Valley, where, thanks to Cervini, he had the opportunity to rent a 40-year-old vineyard.
About the vineyard
The vineyard that Shun has been stewarding since 2019 is planted mainly with local grape varieties Ortrugo and Malvasia di Candia Aromatica, complemented by smaller amounts of Marsanne and Trebbiano. Alongside fruit from his tiny family-run vineyard, Shun supplements his meagre yields by sourcing additional grapes whenever possible, allowing him to slightly increase his small-scale production.
About the wines
Shun’s wines are brimming with energy and purity so much so that, due to their immense popularity and the minuscule quantities produced, they are often nearly impossible to find. We’re thrilled to be able to offer a few cases each year here in the Netherlands.
For his whites, Shun isn’t shy about skin contact, and each wine expresses its own distinct character through his use of a wide variety of vessels and sizes. Acacia wood, cement, fiberglass, and oak barrels are all part of his repertoire each thoughtfully chosen for its specific purpose. Every wine is crafted with absolutely no additions, relying on time, patience, and the natural process to shape each bottle.
Raisin profile: Shun Minowa
Shun Minowa Video
Instagram Shun Minowa
Photo credits:
@radiovinorosso &
@finnreams