Oppervlakte +- 2 ha. + négoce
Natuurlijk sinds 2003
Over de wijnmaker
Fabio Bartolomei is geboren en getogen in Schotland, en zijn ouders emigreerde vanuit Toscane naar Schotland vóór zijn geboorte. Zelf studeerde hij Accounting & Finance, maar hij besloot 20 jaar geleden naar Spanje te verhuizen om daar wijn te gaan maken.
Over de wijngaard
De eerste 10 jaar in Spanje woonde hij ten zuid-oosten van Madrid, en huurde hij gaarden op verschillende plekken, en maakte van garages, stallen en andere gebouwen zijn wijnkelders, totdat hij in 2013 naar de Sierra de Gredos kon verhuizen. In de Sierra de Gredos, ten westen van Madrid, vond hij een oud gebouw van de plaatselijke cooperatie, waar hij nu woont en wijn maakt. Ondanks dat de capaciteit van het gebouw Fabio’s productie ver overstijgt, is hij daar heel gelukkig.
Over de wijnen
Zonder enige vooropleiding is Fabio ooit aan het avontuur begonnen, en op autodidactische wijze is Fabio wijnen gaan maken die allemaal zo eigen zijn dat je er lastig een label op kan plakken. De wijnen zijn hartig, kruidig, aards en vaak ronduit vreemd, maar kunnen je zeker raken.
Blogspot-website Vinos Ambiz
Instagram Vinos Ambiz
Surface area approx. 2 ha. + négoce
Natural since 2003
About the winemaker
Fabio Bartolomei was born and raised in Scotland, the child of Tuscan parents who had emigrated there before his birth. Though he studied Accounting & Finance, twenty years ago Fabio made the unconventional choice to move to Spain and dedicate himself to winemaking.
About the vineyard
Fabio spent his first decade in Spain living southeast of Madrid, renting vineyards in various places and transforming garages, stables, and other makeshift spaces into his cellars. It wasn't until 2013 that he was able to relocate to the Sierra de Gredos, west of Madrid. There, he found an old building that once belonged to the local cooperative, a place he now calls both home and winery. Despite the fact that the building’s capacity greatly exceeds his own small-scale production, Fabio is thoroughly content in this space.
About the wines
With no formal training to guide him, Fabio launched himself into the adventure of winemaking as an autodidact, creating wines so distinctive that it’s almost impossible to define them by a label. His bottlings are savoury, spicy, earthy, and often unmistakably unconventional, yet they have an undeniable ability to move and intrigue.
Blogspot website Vinos Ambiz
Instagram Vinos Ambiz