Transport uit Georgië is gearriveerd!

WhatsApp Image 2023 01 17 at 13.51.31

Dat het jaarlijkse transport uit Georgië altijd wat meer voeten in de aarde heeft dan de transporten dichter bij huis, wisten we, maar dit jaar heeft het mede door de huidige wereldproblematiek voor nog wat extra kopzorgen gezorgd. Normaliter worden de pallets wijn van alle verschillende producenten rond de zomer in de hoofdstad Tblisi verzameld vanwaaruit ze met een vrachtwagen naar het kustplaatsje Poti worden gebracht. Hier steken ze de Zwarte Zee over naar Varna aan de Bulgaarse kust. Vanuit hier vervolgt het transport de route door Roemenië, Hongarije, Oostenrijk, Tsjechië en Duitsland. Daar haalt CJ Hendriks de pallets op en worden ze in het warehouse vlakbij Amsterdam opgeslagen.

Wegens de huidige onveilige situatie op de Zwarte Zee gecreëerd door de Russische Oorlogsvloot moest er een alternatieve route via Turkije worden gereden. Maar om hiervoor een betrouwbare logistieke partner binnen Georgië te vinden, waar we ook nog eens een enigszins schappelijke prijs mee konden onderhandelen bleek nog niet zo makkelijk… We zijn daarom zeer verheugd en opgelucht dat dit transport nu eindelijk voet op Nederlandse bodem heeft gezet.

 Om de binnenkomst te vieren organiseren we op maandag 23 januari 2023 een proeverij bij Restaurant Choux (alleen voor horeca-professionals) waar we meer dan 25 Georgische cuvées zullen laten proeven.

RSVP via info@zuiverwijnen.nl

Zie hieronder alvast de links met meer informatie over de wijnen:

Winkelwagen

0
Voeg nog 250,00 toe voor gratis verzending
0%
image/svg+xml

Geen producten, ga naar Wijnen en voeg producten toe.

Verder winkelen

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

preloader