De jaarlijkse collectieproeverij komt er aan, en producenten Matassa, Thibaud Capellaro, Ktima Ligas, Iago & Marina, Daniele Portinari, La Forastera en Pequeños y Salvajes zijn van de partij!
Hierbij nodigen we jullie allen graag uit voor onze collectieproeverij op zaterdag 2 en zondag 3 november! Dit jaar zijn er zeven producenten aanwezig om hun wijnen te presenteren, en zullen er ook 130+ wijnen open staan om zelf te proeven. Ook zullen we, mede wegens de enthousiaste reacties vorig jaar, wederom lezingen organiseren.
Traditiegetrouw organiseren we op zaterdag het wijnmakersdiner bij Choux, en dit jaar zijn we op zondag te gast bij Bar Centraal, waar Bas de Groot met zijn team het menu verzorgt. Bij Choux zullen er per gang wijnen van de aanwezige wijnmakers worden geschonken, terwijl bij Bar Centraal op zondag de setting wat informeler zal zijn, en speciale wijnen van de aanwezige wijnmakers per glas of per fles te bestellen zullen zijn.
Wij kunnen in ieder geval niet wachten! Zie hieronder voor de officiële uitnodiging en praktische informatie.
PRAKTISCHE INFORMATIE
- Dit jaar houden we onze jaarlijkse collectieproeverij op zaterdag 2 en zondag 3 november tussen 13:00 en 17:00, op de 3e verdieping boven Restaurant Choux (De Ruyterkade 128, Amsterdam).
- Dit jaar zullen er zeven Zuivere producenten persoonlijk aanwezig zijn om hun eigen wijnen toe te lichten, naast dat er een ruime selectie wijnen van de andere Zuivere producenten te proeven valt. Dit jaar verwelkomen we Tom Lubbe van Domaine Matassa, aanstormend Noord-Rhône-talent Thibaud Capellaro, Meli Ligas van Ktima Ligas, Iago Bitarishvili & Marina Kurtanidze van Iago’s Wine, Daniele Portinari, Matthijs van der Sluis van La Forastera en Vicky & Nahuel van Pequenos y Salvajes.
- Tijdens het weekend zullen een aantal aanwezige wijnmakers lezingenhouden. Verdere informatie, het schema en de onderwerpen zullen nog volgen via de website en onze Instagram.
AANMELDEN
Voor de proeverij dient iedereen zich aan te melden, wat kan via de groene aanmeldknop. Een ticket kost €12,50 voor onze particuliere klanten, en het Zuiver-proefglaasje mag mee naar huis worden genomen.
Selecteer op de eventpagina de juiste dag, en bestel het gewenste aantal tickets. Let op: Wegens de capaciteit van de ruimte zijn de tickets voor particuliere klanten beperkt beschikbaar.
Klik hier om je aan te melden!
AANSLUITENDE DINERS OP ZATERDAG EN ZONDAG
- Op zaterdag organiseren we een wijnmakersdiner bij Restaurant Choux, waar bij alle geserveerde gangen bijpassende wijnen van de aanwezige wijnmakers zullen worden geschonken. Op zondag schuiven we aan bij Bar Centraal, waar Bas de Groot het menu zal samenstellen en de wijnen van de aanwezige producenten zowel per glas als per fles te bestellen zullen zijn. Het diner bij Choux op zaterdag begint voor iedereen om 18:30, terwijl er op zondag bij Bar Centraal er vanaf 18:30 kan worden gereserveerd.
- Reserveringen voor het diner bij Choux kunnen worden gemaakt via de website van Choux, en voor het diner bij Bar Centraal via hun website. Het diner bij Choux kost €125, waarbij de ticketprijs inclusief aperitief, bijpassende wijnen, waterservice en koffie of thee is. Bij Bar Centraal is de setting iets informeler, maar zullen er uiteraard speciale wijnen van de aanwezige producenten beschikbaar zijn, zowel per glas als fles.
Voor vragen zijn wij via de mail of de telefoon bereikbaar. Wij hopen jullie allen op de collectieproeverij in november te zien. Tot dan!
Meld je hier aan voor de Zuiver Wijnen nieuwsbrief!
Op Substack zullen we onze maandelijkse nieuwsbrieven delen, waarin we nieuwe wijnmakers, wijnen en vintages uitlichten, en waar we evenementen en proeverijen zullen aankondigen.