Op 22, 23 en 24 februari is Fabio Gea in het land, met wie we een diner in Rotterdam op zaterdag, een middag op zondag en een masterclass op maandag in Amsterdam organiseren.
Om de binnenkomst van de nieuwe wijnen van Fabio Gea te vieren, organiseren we het weekend van 22 februari samen met Fabio een drietal evenementen in Rotterdam en Amsterdam om zijn nieuwe wijnen te laten proeven!
De larger-than-life wijnmaker Fabio Gea maakt natuurlijke wijnen in het noordelijk deel van Barbaresco, en hoewel hij wijnen maakt binnen de DOC(G)s van Barbaresco en Alba houdt hij er ook een aantal aparte technieken op na. Zo worden al zijn wijnen, ook de statige Barbarbesco’s, áltijd na verplichte houtrijping in porselein of zandstenen eiren gerijpt, en maakt hij bijvoorbeeld ook wijnen van Nebbiolo, Barbera, Dolcetto en Grignolino op 100% porselein of zandsteen, en komt er af en toe zelfs een zwembad aan te pas… Zie hieronder voor de praktische informatie, de tijden en hoe te reserveren.
PRAKTISCHE INFORMATIE
zaterdag 22 februari (vanaf 18:00) – Restaurant Lux, Rotterdam
- Op zaterdag 22 februari kookt Milan Gataric een scherp geprijsd viergangenmenu om bij de wijnen van Fabio aan te sluiten.Â
- De wijnen van Fabio zullen per glas en voor schappelijke prijzen per fles beschikbaar zijn. Fabio en wij zijn aanwezig voor het schenken, uitleg en verhogen van de feestvreugde.
- Er kan vanaf 18:00 worden gereserveerd, en de reserveringen kunnen worden geplaatst door te bellen naar Restaurant Lux, op 010-4762206of via reserveren@restaurantlux.nl.
zondag 23 februari (15:00 – 19:00) – Café De Linden, Amsterdam
- Op zondag 23 februari schenkt Fabio zijn wijnen per glas in Café De Linden in Amsterdam.Â
- We zullen naast de wijnen per glas ook een flight van proefglazen aanbieden voor een vaste prijs en zal er een goeie snack beschikbaar zijn.
- Fabio schenkt zijn wijnen tussen 15:00 – 19:00. Reserveren is niet nodig.
maandag 24 februari (13:00 – 15:00) – Restaurant Choux, Amsterdam
- Op maandag 24 februari geeft Fabio een masterclass bij Restaurant Choux in Amsterdam voor onze horeca-klanten, waar hij een selectie van zijn wijnen laten proeven. Fabio zal verder uitweiden over de regio, het terroir, zijn bijzondere manier van rijping en vinificatie, en ongetwijfeld over duizend-en-één andere onderwerpen, Fabio kennende.
- De masterclass wordt gehouden tussen 13:00 – 15:00, en reserveren voor de masterclass kan via info@zuiverwijnen.nl.
Wij hopen jullie allemaal bij Restaurant Lux, Café De Linden of Restaurant Choux te zien, en samen met Fabio en jullie te kunnen proosten op de wondere wereld van natuurlijke Barbaresco en porselein. Bij vragen zijn wij uiteraard via de bekende wegen beschikbaar. Tot snel!
Met vriendelijke groeten,
Dana, Dick, Figo, Job, Merijn en Olivier