Georgian Masterclass with John Wurdeman van Phaesant Tears!

We nodigen jullie hierbij graag uit voor de Masterclass Georgische Wijnen met John Wurdeman op 30 juni om 13:00 uur bij Choux. 

John is geboren in Amerika, en is na omzwervingen beland in Georgië, het land wat zijn hart stal. Sinds 2007 maakt John samen met collega en Georgisch wijnmaker Gela Patalishvili natuurlijke wijnen in hun kelder in Sighnaghi, in het oosten van Georgië. Ondanks dat de kelder in het oosten ligt, maken Gela en John wijnen met druiven uit alle Georgische windstreken, wegens de nauwe samenwerkingsverbanden die ze over de jaren heen met lokale wijnmakers hebben gesmeed. Gela en John zijn in het verbouwen van hun eigen druiven en in het maken van wijnen sterk beïnvloed door de eeuwenoude Georgische wijntradities, en werken dan ook uitsluitend met inheemse druivenrassen en gebruiken zogehetenqvevri‘s (ingegraven amforen) voor het vergisten en rijpen van de wijnen. 

Omdat John naast wijnmaker ook een enorme kennisspons is, met een grote voorliefde en interesse voor tradities en oude gebruiken, heeft hij buiten de verhalen over zijn eigen wijnproductie ook veel te vertellen over Georgië in het algemeen. Het wijndomein Pheasant’s Tears is over tijd uitgegroeid tot een van de meest bekende en grootste natuurlijke Georgische wijndomeinen, maar is bij uitstek dan ook méér dan alleen een wijndomein. John heeft de afgelopen jaren in Georgië ook bars en restaurants geopend, en organiseert beurzen, proeverijen en workshops. Hetgeen wat John belangrijk vindt is het samenbrengen van mensen, en het verspreiden van de kennis over Georgische wijnen, het land, de gastronomie en haar zang, dans en andere kunstvormen. 

Een wijn-masterclass is geen wijn-masterclass zonder proeven, dus zullen we ook de nodige wijnen van Pheasant’s Tears en andere Georgische producenten uit het Zuivere portfolio laten proeven.

Laat ons vooral weten of en, zo ja, met hoeveel jullie zullen deelnemen door te reageren op deze mail. We hopen jullie allemaal te zien om samen te kunnen proosten op deze eeuwenoude tradities! 

Proost! En zoals de Georgen zouden zeggen: “Gaumarjos!”

Graag tot dan, 
Team Zuiver

Donderdag 30 juni van 13:00-15:30
bij voorkeur tijdig aanwezig

@ Restaurant Choux
De Ruijterkade 128, Amsterdam

RSVP voor professionele klanten via info@zuiverwijnen.nl

Reacties zijn gesloten.

Winkelwagen

0
Voeg nog 250,00 toe voor gratis verzending
0%
image/svg+xml

Geen producten, ga naar Wijnen en voeg producten toe.

Verder winkelen
preloader