Op 2 en 3 november organiseren we onze jaarlijkse collectieproeverij bij Restaurant Choux, te Amsterdam. Dit jaar zijn er zeven aanwezige wijnmakers, +-150 open flessen wijn, een aantal lezingen, en twéé diners, waarover we hieronder wat praktische informatie op een rijtje hebben gezet. Ter gelegenheid van de aanwezigheid van Tom Lubbe van Matassa zullen we dit jaar ook een aantal speciale en extra-gerijpte wijnen van Domaine Matassa releasen, die beschikbaar zullen zijn tijdens en vanaf de collectieproeverij.
PRAKTISCHE INFORMATIE
- Wat, waar en wanneer?
- Op zaterdag 2 en zondag 3 november van 13:00 tot 17:00. Onze professionele klanten zijn al vanaf 11:00 welkom.
- Zeven Zuivere wijnmakers zullen aanwezig zijn en zullen zelf hun wijnen laten proeven. Er zullen +-150 wijnen te proeven zijn, zowel van de aanwezige wijnmakers als een selectie van andere bijzondere wijnen uit de Zuivere collectie.
- Op beide dagen wordt de proeverij gehouden op de 3e verdieping boven Restaurant Choux (De Ruyterkade 128, 1011AC) te Amsterdam, en eindigt om 17:00. Het restaurant ligt op loopafstand van Amsterdam Centraal Station, en er is voldoende ruimte om fietsen te parkeren.
- Hoe?
- Na het aanklikken van de juiste dag en het selecteren van het gewenste aantal tickets kunnen de tickets voor de collectieproeverij worden besteld via deze link voor €12,50 per stuk. De ticketprijs is inclusief een Zuiver-proefglas die mee naar huis mag worden genomen.
- Wie?
- De onderstaande wijnmakers zijn aanwezig:
- Tom Lubbe van Domaine Matassa
- aanstormend Noord-Rhône-talent Thibaud Capellaro
- Meli Ligas van Ktima Ligas
- Iago Bitarishvili & Marina Kurtanidze van Iago’s Wine
- Daniele Portinari
- Matthijs van der Sluis van La Forastera
- Vicky & Nahuel van Pequenos y Salvajes
- De onderstaande wijnmakers zijn aanwezig:
- Lezingen
- Op beide dagen worden er door enkele wijnmakers lezingen gehouden en op zondag is er een ronde-tafelgesprek met meerdere wijnmakers overonderwerpen die hen en ons na aan het hart liggen. Tijdens de lezingen door de wijnmakers worden de wijnen van de betreffende wijnmakers tijdens de proeverij in de proeverij-ruimte wel gewoon door geschonken. Zie het kader hieronder voor het overzicht. De lezingen worden gehouden op de begane grond, bij Choux. Reserveren voor de lezingen is niet nodig, maar de plekken zijn beperkt beschikbaar, dus wees er op de aangegeven tijden op tijd bij.
- Diners
- Op zaterdag organiseren we traditiegetrouw het wijnmakersdinerbij Restaurant Choux, en op zondag schuiven we aan bij Bar Centraal.
- Het diner bij Choux op zaterdag begint voor iedereen om 18:30, terwijl er op zondag bij Bar Centraal er vanaf 18:30 kan worden gereserveerd.
- Het diner bij Choux betreft één zitting met bijpassende wijnen van de aanwezige wijnmakers bij ieder geserveerd gerecht, terwijl er bij Bar Centraal op verschillende tijdstippen kan worden gereserveerd, en er speciale wijnen van de aanwezige wijnmakers zowel per glas als per fleskunnen worden besteld.
- Het diner bij Choux is helaas al uitverkocht, maar voor het diner bij Bar Centraal kan er nog worden gereserveerd via hun website.
SCHEMA LEZINGEN WIJNMAKERS
De onderwerpen in het schema hieronder staan aangegeven in het Engels, en de voertaal zal tijdens de lezingen en ronde-tafelgesprekken ook Engels zijn. Indien nodig wordt er naar het Engels vertaald.
zaterdag 2 november
- 14:00-14:45 Meli Ligas (Ktima Ligas): Pioneering Natural Winemaking in Greece
- 15:30-16:15 Tom Lubbe (Domaine Matassa): Focussing on Organic Matter (and French Politics)
zondag 3 november
- 14:00-14:45 Marina Kurtanidze & Iago Bitarishvili (Iago’s Wine): A Deep Dive into the Qvevri
- 15:30 – 16:15 Round table: Crisis! What Crisis? – The Present State of Natural Wine Markets in Europe
Klik hier om je aan te melden!
RELEASE SPECIALE EN GERIJPTE WIJNEN MATASSA
We hebben de gelegenheid aangegrepen om in de aanwezigheid van Tom Lubbezelf een aantal van zijn bijzondere wijnen vrij te geven. Tom zal tijdens de proeverij een twaalftal (!) wijnen presenteren, waaronder de niet eerder uitgegeven jaargang 2021 van French Disko, Zuivere favoriet Brutal Orange 2022en de splinternieuwe cuvées Rufo en Planals. Ook zal hij de gerijpte Cuvée Romanissa 2021 en Rouge 2021 laten proeven, die stilaan de bijzonderste wijnen zijn die hij maakt, en die met wat extra rijping het beste tot hun recht komen. Verder zullen kernwaardes als Olla Blanc, Marguerite en Olla Rouge de revue passeren, en wordt de komst van de nieuwe jaargang Alexandria ingeluid.
Alle wijnen zullen tijdens het collectieproeverij-weekend gewoon in de winkel verkrijgbaar zijn, tegen normale, Zuivere prijzen. Wellicht dat we nog wat verdwaalde flessen El Carner, Blossom of Tattouine Rouge tegenkomen…
Als er nog vragen zijn, laat ons dat gerust weten via info@zuiverwijnen.nl. We hopen jullie in ieder geval allemaal op 2 en 3 november te mogen verwelkomen. Tot dan!
Meld je hier aan voor de Zuiver Wijnen nieuwsbrief!
Op Substack zullen we onze maandelijkse nieuwsbrieven delen, waarin we nieuwe wijnmakers, wijnen en vintages uitlichten, en waar we evenementen en proeverijen zullen aankondigen.