Pheasant’s Tears – Goruli Mtsvane-Danakharuli 2021

17,00

Blend van de licht-geschilde Danakharuli en Mtsvane uit Gori, Kartli. Rosé of oranje: lichtrokerig; fris, zacht en boordevol fruit, maar ook met een hartige rand. Doet denken aan Georgische Poulsard, alhoewel de kleur toch echt meer naar oranje neigt… Alsof er net een platbrood met tomaat en knoflook uit een houtgestookte oven rolt, en er bosaardbeien en rozenbottel op tafel staan. Kort door de bocht dus een pizza-wijn, en daarom ook een wijn om met velen te delen!

Blend van de licht-geschilde Danakharuli en Mtsvane uit Gori, Kartli. Rosé of oranje: lichtrokerig; fris, zacht en boordevol fruit, maar ook met een hartige rand. Doet denken aan Georgische Poulsard, alhoewel de kleur toch echt meer naar oranje neigt… Alsof er net een platbrood met tomaat en knoflook uit een houtgestookte oven rolt, en er bosaardbeien en rozenbottel op tafel staan. Kort door de bocht dus een pizza-wijn, en daarom ook een wijn om met velen te delen!

Maker Pheasant’s Tears
Kleur Oranje
Vintage 2021
Druiven Danakharuli, Mtsvane
Classificatie Kartli wine
Regio Kartli, Georgië,
Formaat 0,75l.
Alcohol 13%
Artikelnummer: 1444 Categorie: Tags: , , , , , ,

Pheasant’s Tears

Sighnaghi, Kakheti Georgië

Oppervlakte 30 ha.
Natuurlijk sinds 2007

Over de wijnmaker
Pheasant’s Tears is in 2007 opgericht door John Wurdeman en Gela Patalishvili. John, een schilder afkomstig uit New Mexico (US), kwam in 1996 naar Georgië en kocht twee jaar later een huis om daar fulltime te gaan wonen. Gela, (die deel uitmaakte van de achtste generatie wijnmakers in Sighnaghi) ontmoette John en na een aantal lange gesprekken besloten ze samen wijn te gaan maken.

Over de wijngaard
Pheasant’s Tears produceert wijn die wordt gemaakt volgens oude Georgische tradities. De wijnen van Pheasant’s Tears worden gemaakt van inheemse druivenrassen, die sinds de val van de Sovjet Unie langzaam maar zeker weer steeds meer in Georgië worden gecultiveerd en verbouwd. De gaarden omslaan – verdeeld over het land – ongeveer 30 hectare.

Alle wijnen worden gefermenteerd, gerijpt en bewaard in qvevri’s, ingegraven amforen. Sommige qvevri’s van Pheasant’s Tears zijn zelfs tot zo’n 300 jaar oud: mits goed bewaard (en mits ze vochtig worden gehouden) kan zo’n qvevri ellenlang intact blijven.

Over de wijnen
Volgens Georgische tradities worden de wijnen van Pheasant’s Tears over het algemeen met veel schilcontact gemaakt; veelal zo’n 6 of 7 maanden. In sommige gevallen en met druiven uit wat westerlijk gelegen gebieden is dat schilcontact wat minder lang, maar de wijnen van Pheasant’s Tears karakteriseren zich vaak wel door die krachtige structuur die wordt ontleend aan uitgebreide maceratie. Wat de gemene deler is, is dat alle wijnen extreem zijn; in aroma, mondgevoel, smaak en compromisloosheid.

Website Pheasant's Tears
Vin Satori-profiel Pheasant's Tears
Instagram Pheasant's Tears
Instagram John Wurdeman

Winkelwagen

0
Voeg nog 250,00 toe voor gratis verzending
0%
image/svg+xml

Geen producten, ga naar Wijnen en voeg producten toe.

Verder winkelen

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.