Jolly Ferriol – Passe Temps Hors d’Age

60,50

Tevens een Hors d’Age met een basis van 100 jaar oude wijn, waar elk jaar een deel aan wordt toegevoegd, en 350 flesjes van worden gebotteld. In tegenstelling tot de Or Du Temps wordt dit van Grenache Gris en Macabeu gemaakt. In smaak en geur doet het denken aan lang-gerijpte kwaliteitsrum; tonen van kokos, banaan en karamel beslaan een belangrijk deel van het karakter van de wijn, maar niets smaakt kunstmatig. Lengte is onvoorstelbaar lang, en drinkt erg zacht.

Tevens een Hors d’Age met een basis van 100 jaar oude wijn, waar elk jaar een deel aan wordt toegevoegd, en 350 flesjes van worden gebotteld. In tegenstelling tot de Or Du Temps wordt dit van Grenache Gris en Macabeu gemaakt. In smaak en geur doet het denken aan lang-gerijpte kwaliteitsrum; tonen van kokos, banaan en karamel beslaan een belangrijk deel van het karakter van de wijn, maar niets smaakt kunstmatig. Lengte is onvoorstelbaar lang, en drinkt erg zacht.

Maker Jolly Ferriol
Kleur Zoet
Vintage
Druiven Grenache Gris, Macabeu
Classificatie Rivesaltes Hors d'Age AOC
Regio Côtes du Roussillon, Roussillon, Frankrijk,
Formaat 0,75l.
Alcohol 16,5%
Artikelnummer: 251 Categorie: Tags: , , , , ,

Jolly Ferriol

Côtes du Roussillon, Roussillon Frankrijk

Oppervlakte 10 ha.
Natuurlijk sinds 2005

Over de wijnmaker
In 2005 kregen Isabelle Jolly en Jean-Luc Chossart de kans een 350 jaar oud Catalaans wijnbedrijf over te nemen en grepen deze unieke mogelijkheid met beide handen aan. Mas Ferriol is één van de oudste wijnhuizen van de streek en was wat wijn betreft één van de préférés van Napoleon en de koningin van Engeland. Toen Isabelle en Jean-Luc het domein kochten was het gedurende 50 jaar in slaap gesukkeld. Isabelle en Jean-Luc hebben het domein weer nieuw leven in geblazen, en zijn er weer prachtige wijnen gaan maken.

Over de wijngaard
Jolly Ferriol beslaat ongeveer 25 hectare, waarvan om en nabij 10 hectare beplant staat met druiven. Tijdens het oogsten worden de rijpe druiven geselecteerd en met de hand geplukt, in koude ruimten geplaatst en in een pneumatische pers geperst. Vervolgens vindt de transformatie van druivensap naar wijn op een natuurlijke manier plaats; vergisting geschiedt met natuurlijke gisten, er wordt niet geklaard of gefiltreerd en er worden geen oenologische producten en geen sulfieten op enig moment tijdens proces gebruikt. Daarnaast zweren Isabelle en Jean-Luc bij een wijngaard vol planten, bloemen, insecten, natuurlijke gisten en een bloeiend ecosysteem. Alleen in deze vorm kan een gezonde wijngaard expressieve en levende wijnen produceren.

Over de wijnen
Momenteel zijn Jean-Luc en Isabelle langzaam stappen aan het zetten om met pensioen te gaan; de wijngaarden zijn verkocht aan de bevriende wijnmaker Tom Lubbe (van Matassa), en stukje bij beetje wordt een deel van de voorraad verkocht. Gelukkig heeft het duo naar eigen zeggen voldoende voorraad om de komende vijf jaar nog rustig bezig te blijven met hun export, waarna ze daarna écht aan hun welverdiend pensioen kunnen beginnen.

De wijnen zijn over de brede linie elegante wijnen, die soms zeker gewichtig kunnen zijn, maar nooit als zwaar zullen worden beschouwd.

Website Jolly Ferriol

Winkelwagen

0
Voeg nog 250,00 toe voor gratis verzending
0%
image/svg+xml

Geen producten, ga naar Wijnen en voeg producten toe.

Verder winkelen

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

preloader