Domaine du Petit Oratoire – Babar 2021

15,00

Verkwikkende rosé van Gard-ster Lori Haon! Gemaakt van fruitige Merlot, kruidige Grenache Gris en florale Viognier. Laag in alcohol, frisfruitig en niet aan te slepen! Rosé met diepte en drinkbaarheid, voor alle seizoenen.

Verkwikkende rosé van Gard-ster Lori Haon! Gemaakt van fruitige Merlot, kruidige Grenache Gris en florale Viognier. Laag in alcohol, frisfruitig en niet aan te slepen! Rosé met diepte en drinkbaarheid, voor alle seizoenen.

Maker Domaine du Petit Oratoire
Kleur Rosé
Vintage 2021
Druiven Grenache Gris, Merlot, Viognier
Classificatie Vin de France
Regio Gard, Zuid-Rhône, Frankrijk,
Formaat 0,75l.
Alcohol 11%

Domaine du Petit Oratoire

Gard, Zuid-Rhône Frankrijk

Oppervlakte 26 ha.
Natuurlijk sinds 2016

Over de wijnmaker
In 2016 vond Lori Haon op Leboncoin, het Franse equivalent van Marktplaats, een verlaten wijndomein van ruim 20 hectare in de Gard wat te koop stond. Lori zou Lori niet zijn als hij deze buitenkans niet met beide handen had aangegrepen. Van het een kwam het ander, en in zijn 22e levensjaar begon Lori met het herstellen van de wijngaarden, maar op een gegeven moment kwam hij erachter dat de eerste echte machine die hij nodig zou hebben een grote graafmachine zou moeten zijn, wegens de slechte staat van de gaarden.

Na het ruimen van grote struiken en bomen die over tientallen jaren zich in de wijngaarden hadden genesteld kwamen Lori en Anna erachter dat in en onder het struikgewas op sommige delen druivenstokken van een eeuw oud groeide, op een bodemsoort waar menig wijnmaker in het zuiden jaloers op zou zijn. Ondanks dat het (opruimen) van het landgoed een hels karwij bleek te zijn, bleken de druivenranken zelf in een niet-al-te-slechte staat te verkeren. Daarbovenop kwam ook het feit dat de gaarden al tijden lang onbespoten waren geweest, wat voor Lori de overgang naar biologische landbouw een stuk vergemakkelijkte.

Over de wijngaard
Het domein ligt in Valliguières, ten oosten van Tavel en zo’n kwartier ten noordoosten van Avignon. Officieel ligt het dan dus ook net ten zuiden van de Côtes du Rhône-appellatie en in de Gard; het stukje Zuid-Rhône wat op de grens met de Languedoc is, en waar momenteel tal van jonge wijnmakers zich vestigen wegens het uitstekende terroir, de verscheidene broedplaatsen van het natuurlijke rondom Tavel en in het noorden van de Languedoc, en wegens de relatief betaalbare stukken grond.

De gaarden van Domaine du Petit Oratoire liggen grotendeels in hetzelfde dorp wat is omgeven door heuvels die samen een soort natuurlijk amfitheater vormen, waardoor de gaarden goed zijn beschermd tegen warmte. In andere delen van de Gard eindigt de oogst in veel gevallen al begin september, maar bij Lori eindigt de oogst pas begin oktober, wat een voordeel kan zijn in tijden van klimaatverandering en haar stijgende temperaturen. De gaarden beslaan een breed scala aan bodemsoorten en -samenstellingen, en liggen op verschillende hoogtes. Dit geeft de verschillende cuvées duidelijke impressies mee, en maken het portfolio van Lori divers en dynamisch. In alle wijnen valt de warmte van het zuiden te proeven, maar geen één wijn is uit balans of heeft een grammetje te veel.

De gaarden worden door Lori en Anna biologisch gehouden, en ze passen veel biodynamische methoden en principes toe. Er worden voor de wijnen nóóít oenologische producten gebruikt, en alle vergistingen gebeuren uiteraard altijd met natuurlijke gisten. Er wordt ook nooit geklaard of gefiltreerd, en minimaal 80% van de wijnen zijn ongesulfiteerd. In de gevallen dat er wel sulfieten worden gebruikt gebeurt dat met homeopathische hoeveelheden, en zal het toegevoegde tussen de 1 en maximaal 20 mg/L liggen, en zal het op het label vermeld staan.

Over de wijnen
De wijnen van Domaine du Petit Oratoire zijn goed geprijsde, duidelijke en pure expressies van de Gard, en zijn bovenal een groot plezier om te drinken. We zijn dan ook erg blij dat we met de wijnen van Lori, Anna en Domaine du Petit Oratoire in Nederland kunnen werken.

NDP-profiel Domaine du Petit Oratoire
Instagram Domaine du Petit Oratoire

Winkelwagen

0
Voeg nog 250,00 toe voor gratis verzending
0%
image/svg+xml

Geen producten, ga naar Wijnen en voeg producten toe.

Verder winkelen

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

preloader