Weingut Maria & Sepp Muster – Rosé vom Opok 2021

29,00

Energieke en schone rosé van typisch Stiermarkse druiven. Mineraliteit en steen zijn de geuren en smaken die direct op je afkomen. waarna een flinke dosis fris fruit en prettig zuur volgt. Geschikt voor een mooie zomeravond, alhoewel het ook gaaf zou kunnen begeleiden bij een grote verscheidenheid aan gastronomische inspanningen (Thaise curry, anyone?). Wederom maar 11,5%!

Energieke en schone rosé van typisch Stiermarkse druiven. Mineraliteit en steen zijn de geuren en smaken die direct op je afkomen. waarna een flinke dosis fris fruit en prettig zuur volgt. Geschikt voor een mooie zomeravond, alhoewel het ook gaaf zou kunnen begeleiden bij een grote verscheidenheid aan gastronomische inspanningen (Thaise curry, anyone?). Wederom maar 11,5%!

Maker Weingut Maria & Sepp Muster
Kleur Rosé
Vintage 2021
Druiven Blauer Wildbacher, Blaufränkisch, Zweigelt
Classificatie Österreicherischer Landwein
Regio Leutschach, Südsteiermark, Oostenrijk,
Formaat 0,75l.
Alcohol 11,5%

Weingut Maria & Sepp Muster

Leuchtschach, Südsteiermark Oostenrijk

Oppervlakte 10 ha.
Natuurlijk sinds 1994

Over de wijnmaker
Het domein van Maria en Sepp Muster ligt in het zuiden van Steiermark, dichtbij de Sloveense grens, in hetzelfde dorp als de wijngaarden van Maria’s broers Ewald (Weingut Werlitsch) en Andreas Tscheppe.

Over de wijngaard
Het Weingut is sinds 2003 biodynamisch-gecertificeerd, en er wordt wijn gemaakt van druiven uit steile gaarden die zijn aangeplant op klei, mergel en kalksteen op zo’n 450 meter boven zeeniveau. Deze bodemsamenstelling heet ‘Opok’, en de gelijkluidende serie wijnen van Muster hebben een zeer directe expressie van deze bodemsoort. Mineraliteit en stevige aardse tonen staan daarmee ook voorop.

Het zuiden van de Steiermark kent warme zomers met koele nachten en koude winters, waardoor het klimaat als continentaal kan worden bestempeld. De wijngaarden zijn tamelijk wild en staan bol van het leven, omdat er wordt geprobeerd de flora en fauna zo goed mogelijk in symbiose te laten leven. Maria en Sepp zijn van mening dat de bodem hetgeen is waar alles begint, en dat de bodem vol met leven moet zitten om ervoor te zorgen dat via de planten de wijnen hun energie en spanning krijgen. Tijdens zijn revalidatie na een auto-ongeluk in 1994 kwam Sepp tot het inzicht dat het maken van wijn zo natuurlijk mogelijk moet, voor de menselijke gezondheid, maar ook voor de gezondheid van de natuur. De lijfspreuk van de Musters is dan ook “more and more of less and less”, en kernwoorden zijn ‘loslaten’ en ‘eenvoud’.

Over de wijnen
In de kelder geschiedt alles compleet natuurlijk. Sepp en Maria zijn ervan overtuigd dat je niet tegen de natuur in, maar met de natuur mee moet werken en dat alle stappen die worden gezet ten behoeve van de natuur worden gezet. Over het algemeen wordt voor elke stap in het proces veel tijd genomen, en wordt de natuur veel tijd geboden. De wijnen rijpen bijvoorbeeld veelal minstens twee jaar in vaten voordat ze worden gebotteld. Het bottelen gebeurt zonder filtreren of klaren, en er wordt voor geen enkele wijn nog sulfiet gebruikt.

De wijnen van de Muster’s zijn over de gehele linie enorm gelaagd en gastronomisch inzetbaar. Er wordt wijn gemaakt van onder andere Sauvignon, Chardonnay (Morillon genaamd in Steiermark’s dialect) en Gelber Muskateller voor het wit en het oranje en Zweigelt voor het rood. Elke wijn heeft een heel sterk eigen karakter en is uitgesproken zonder overdadig te zijn. De wijnen kenmerken zich door elegantie en zachtheid.

De Muster’s hebben hun wijnen in drie series ingedeeld. De ‘Vom Opok’ serie met het groene label zijn gemaakt van relatief jonge stokken, en hebben de meest duidelijke expressie van de Opok-bodem. De ‘Graf’ en ‘Sgaminegg’ wijnen zijn van de gelijknamige gaarden, met oudere stokken, en hebben bruine labels meegekregen. De oker-gekleurde labels zijn voor de wijnen die schilcontact hebben gezien.

Website Weingut Muster
Instagram Elias Muster
Jenny & Francois-profiel en techsheets Weingut Muster

Winkelwagen

0
Voeg nog 250,00 toe voor gratis verzending
0%
image/svg+xml

Geen producten, ga naar Wijnen en voeg producten toe.

Verder winkelen

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

preloader