Fruita Analògica – A Whole Lot of Love 2022

17,00

Deels carbonisch-gemacereerde Merlot, aangevuld met ontsteelde Grenache voor wat diepte, om de Merlot niet alléén aan de simpele soif over te laten. Zonwijn… In ieder geval veel liefde in het glas, laat die zomer maar komen!

Deels carbonisch-gemacereerde Merlot, aangevuld met ontsteelde Grenache voor wat diepte, om de Merlot niet alléén aan de simpele soif over te laten. Zonwijn… In ieder geval veel liefde in het glas, laat die zomer maar komen!

Maker Fruita Analògica
Kleur Rood
Vintage 2022
Druiven Garnacha, Merlot
Classificatie Vino Tinto
Regio Alt-Empordà, Catalunya, Catalunya,
Formaat 0,75l.

Fruita Analògica

Rabòs, Alt-Empordá, Catalunya Spanje

Oppervlakte négoce + nieuwe eigen aanplant
Natuurlijk sinds 2020

Over de wijnmaker
Fruita Analògica is de nieuwe naam van de oude coöperatie van Rabós, een klein middeleeuws dorp in de Alt-Emporda, alsmede de naam van het ambitieuze négoce project van Dido en Jur (Vinyes Tortuga). Vanaf de jaren 60 was het gebruikelijk in Spanje dat boeren hun druiven naar de coöperatie brachten, waarvan op grote schaal goedkope wijn werd gemaakt en de plaatselijke bevolking een eigen jerrycan kon tappen. In het gebouw staan nog steeds oude cementen tanken van 80hL die misschien ooit weer gevuld gaan worden -maar dan met natuurlijk wijn. Op dit moment wordt de coöperatie gebruikt als de wijnkelder van Fruita Analògica en Vinyes Tortuga. Een gedeelte wordt verbouwd tot een bruisende plek met een paar kamers, restaurant, bar, en de mogelijkheid tot het kopen van wijn en streekproducten.

Over de wijngaard
Onder het Fruita Analògica label wordt natuurwijn gemaakt van biologische ingekochte druiven van boeren uit de regio. Momenteel wordt er veelal gewerkt met Xarel.Lo, Macabeo, Moscatel, Garnatxa Blanca en Garnatxa Tinto.

Over de wijnen
De wijnen zijn allemaal bewust met een hoog drinkbaarheidsgehalte gemaakt, waarbij het wit prettig gestructureerd is door de langere schilinweking en het rood juist heel licht en sappig door de kortere schilinweking. 2020 was de eerste jaargang wit en rood en in 2021 is er tevens nog een rood en een rosé gemaakt die we in het voorjaar van 2022 verwachten.

Website Fruita Analògica
Website Vinyes Tortuga
Selections de la Vina-profiel Vinyes Tortuga/Fruita Analògica
Instagram Fruita Analògica

Winkelwagen

0
Voeg nog 250,00 toe voor gratis verzending
0%
image/svg+xml

Geen producten, ga naar Wijnen en voeg producten toe.

Verder winkelen

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

preloader