Denavolo – Dinavolo Rosso 2021

21,50

Energiek, betoverend lichtrood van Denavolo, zeker in Emiliaanse spirit, van deels Barbera en Bonarda -waarmee licht naar La Stoppa’s Macchiona wordt gehint- maar een stuk lichter en frisser dan je zou verwachten. Dit komt door het feit dat de Barbera en Bonarda worden aangevuld met Pinot Grigio en Pinot Noir, die zowel voor een zachter aroma als voor meer verfrissing zorgen. Geniale wijn, waaraan je merkt dat Giulio écht van wijnmaken houdt, en het ook nog eens waanzinnig goed kan. Wijn vol passie en karakter, glimlachcreëerder. Zoals lichtrode natuurwijn zou moeten zijn!

Energiek, betoverend lichtrood van Denavolo, zeker in Emiliaanse spirit, van deels Barbera en Bonarda -waarmee licht naar La Stoppa’s Macchiona wordt gehint- maar een stuk lichter en frisser dan je zou verwachten. Dit komt door het feit dat de Barbera en Bonarda worden aangevuld met Pinot Grigio en Pinot Noir, die zowel voor een zachter aroma als voor meer verfrissing zorgen. Geniale wijn, waaraan je merkt dat Giulio écht van wijnmaken houdt, en het ook nog eens waanzinnig goed kan. Wijn vol passie en karakter, glimlachcreëerder. Zoals lichtrode natuurwijn zou moeten zijn!

Maker Denavolo
Kleur Rood
Vintage 2021
Druiven Barbera, Bonarda, Pinot Grigio, Pinot Noir
Classificatie Vino Rosso
Regio Colli Piacentini, Emilia-Romagna, Emilia-Romagna,
Formaat 0,75l.
Alcohol 13%
Artikelnummer: 2029 Categorie: Tags: , , , , , , , ,

Denavolo

Piacenza, Emilia-Romagna Italië

Oppervlakte 5 ha.
Natuurlijk sinds 2005

Over de wijnmaker
 De charismatische Giulio Armani maakt sinds 2005 wijnen onder de naam Denavolo, te danken aan de heuvels waarop de gaarden te vinden zijn. Giulio raakte in zijn jonge jaren -vroeg in de jaren ’90- al betrokken als wijnmaker bij La Stoppa, waar hij de kneepjes van het vak leerde.
 
Sinds 2005 past hij zijn schat aan kennis en intuïtie toe in zijn eigen gaarden en in de kelder, die ongeveer 5 hectare in totaal beslaan. Denavolo wordt gerund door Giulio en zijn zoon Jacopo, die voornamelijk het werk in de wijngaarden op zich neemt. Samen vormen ze een illuster duo, waarbij Giulio met ongekende precisie het vinificatieproces begeleidt.
 
Over de wijngaard
De gaarden van Denavolo bevinden zich in het heuvelachtige Emilia Romagna, dichtbij het stadje Piacenza. In 2005 kreeg Giulio de kans om een in-1975-aangeplante gaard over te nemen, waar op 400 meter boven zeeniveau voornamelijk het iconisch druivenras Malvasia di Candia Aromatica staat aangeplant over klei en kalksteen. Aangevuld met Piacenza’s lokale varieteit, Ortrugo, en de Franse Marsanne, worden van dit perceel de cuvées Dinavolo en Dinavolino gemaakt. In 2008 breidde Giulia het domein uit door 3 hectare aan te planten op 600 meter boven zeeniveau. De aanplant is hier soortgelijk als in het oudere perceel, aangevuld met wat Sauvignon Blanc en Trebbiano.

Over de wijnen
De wijnen van Denavolo worden gekenmerkt door een goede dosis kruidigheid, aroma en textuur. Giulio experimenteert ondanks zijn jarenlange ervaring nog steeds fanatiek met verschillende rijpingsvaten en lengtes van maceraties, waardoor zijn wijnen elke jaargang weer een feest zijn om te mogen drinken. Van enig sulfiet overigens geen sprake bij Giulio; alle wijnen worden geheel zéro-zéro gevinifiëerd. Giulio is een iconische wijnmaker en maakt bedachtzame, hele bijzondere oranje wijnen.

Website Denavolo
The Morning Claret-profiel en verticale Denavolo

Winkelwagen

0
Voeg nog 250,00 toe voor gratis verzending
0%
image/svg+xml

Geen producten, ga naar Wijnen en voeg producten toe.

Verder winkelen

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

preloader