Sous Le Végetal – Auguste 2018
€31,50
Rode wijn gemaakt door Patrick Bouju in samenwerking met Jason Ligas, op het Griekse eiland Samos. De druif, Avgoustiatis, wordt het meest op Zakynthos verbouwd, maar is over het algemeen tamelijk onbekend. Wat bekend is over de druif, is dat het zachte wijnen maakt, met lage alcoholpercentages en fijn fris zuur. Precies waar wij dol op zijn. Dit, in combinatie met vulkanische bodem en de hand van Bouju kan niet anders dan iets enorm interessants voort brengen.
Sous Le Végetal
Samos Griekenland
Natuurlijk sinds 2018
Over de wijnmaker
Cultlegende Patrick Bouju van Domaine de la Bohème heeft de handen ineengeslagen met Jason Ligas van het Griekse Domaine Ligas. Samen hebben ze, als experimenteel project, een aantal cuvées gemaakt met druiven uit oeroude gaarden op het mythische Noord-Egeïsche eiland Samos, voor de kust van Turkije.
Over de wijngaard
Patrick heeft Jason geholpen met vinificatie, waardoor in de wijnen de delicate toets van Patrick terug valt te proeven. De gaarden zijn allen aangeplant op vulkanische bodem, en beslaan voornamelijk aanplantingen van Muscat de Samos.
Over de wijnen
De samenkomst van bodem en aromatisch druivenras maakt dat dit wijnen zijn die bol staan van vulkanische kracht. Dit zijn uiterst bijzondere wijnen van een uiterst bijzondere plek, gemaakt door een uiterst bijzonder duo.
Website Culinaries (FR)
Instagram Jason Ligas
Instagram Patrick Bouju