<< terug

Iago’s Wine

Chardakhi, Kartli, Georgië
1547
783
784
1092
1093
1094
1114

Oppervlakte 2,5 ha.
Natuurlijk sinds begin jaren '00

Over de wijnmaker
Iago Bitarishvili heeft van het begin af aan biologisch gewerkt in zijn kleine wijngaard in Chardahki, en is gepassioneerd over het behoud van de lokale tradities, en heeft zich tot dusver nooit zelfs ook maar een beetje laten verleiden door de charmes van nieuwe vinificatietechnieken. In 2005 werd Iago tevens de eerste wijnmaker in Georgië die de biologische certificering verkreeg.

Iago wordt in Georgië en daarbuiten ook wel de Chinuri-fluisteraar genoemd, mede vanwege zijn rustige en beheerste overkomen, en zijn kunde om van deze lastige druif prachtige wijn te maken. In lijn met de totale rust die Iago uitstraat overhaast hij ook niets; voor de Chinuri met schilcontact worden de licht-gekneusde druiven ongeveer zes maanden in qvevri op de schillen gehouden voordat het wordt overgestoken naar een andere qvevri voor rijping. Als de totale vergisting rustig is geschiedt, wordt de qvevri voor het rijpen dan ook met een grote vuursteen en een laag natte klei verzegeld, waardoor de wijn rustig de tijd krijgt met moeder aarde.

Over de wijngaard
Iago werkt met slechts één variëteit, de laat-rijpende Chinuri, maar hij maakt er twee versies van; één met schilcontact en één zonder. In totaal maakt Iago zo’n zes- tot tienduizend flessen per jaar. Zijn gaarden bevinden zich in de regio Kartli, in het oostelijke deel van Georgië.

Over de wijnen
Iago’s oranje Chinuri is hartig, gelaagd, kruidig en aards, en oer-Georgisch. Iago’s vrouw, Marina, maakt ook wijn, maar in haar geval niet van Chinuri, maar van de druif Mtsvane, die meer fruit en aroma geeft dan de kruidige en aardse Chinuri.

vWebsite Iago's Winery


Vin Satori-profiel Iago's Winery
Instagram Iago's Winery
Instagram Marina

Winkelwagen

0
Voeg nog 250,00 toe voor gratis verzending
0%
image/svg+xml

Geen producten, ga naar Wijnen en voeg producten toe.

Verder winkelen

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.