<< terug

Voï Vignes

Rapsani, Kato Olypmpos, Thessalië, Griekenland

Oppervlakte 2 ha.
Natuurlijk sinds 2020

Over de wijnmaker
Jason Ligas, bekend van (familie)wijndomein Ktima Ligas en het project ‘Sous Le Végetal’ (in samenwerking met Patrick Bouju) is onder de naam Voï Vignes een nieuw project gestart. Sinds 2019 bewerkt hij een tweetal gaarden op de uitlopers van de berg Olympus, in Rapsani (regio Kato Olympos in Thessalië), en heeft voor het eerst in 2020 wijn onder dit label uitgebracht.

Over de wijngaard
De wijngaarden die hij sinds kort bewerkt werden voorheen al niet met chemische producten behandelt, en Jason is dan uiteraard ook van plan deze traditie voort te zetten. De ene gaard is beplant met drie verschillende inheemse rassen die veel voorkomen op het Griekse vasteland, namelijk Xinomavro, Krasato en Stavroto. Deze gaard, waar hij de wijn ‘Nefos’ mee maakt, is zo’n 80 jaar oud, is grotendeels ongeënt en is aangeplant over ijzerrijk gesteente. De wijn is dan ook een knaller, en heeft een prachtige zoet-zuur-zout-hartige balans, en enorme, bijna mythische, energie.

Over de wijnen
Jason maakt hier pas sinds kort wijnen, maar hij heeft grootse plannen voor de toekomst. Met gaarden gelegen op zo’n locatie, met zo’n uitzicht en zo’n geschiedenis belooft dat wat. Wij kunnen niet wachten op meer!

Instagram Jason Ligas
Instagram Voi Vignes

Winkelwagen

0
Voeg nog 250,00 toe voor gratis verzending
0%
image/svg+xml

Geen producten, ga naar Wijnen en voeg producten toe.

Verder winkelen
preloader