<< terug

Les Jardins de la Martinière

Coutures, Anjou, Loire, Frankrijk
984
985
986
987
1211
1212
1213

Oppervlakte 6 ha.
Natuurlijk sinds Sinds 2014 onder Xavier Caillard, overgenomen door Kaya Tsutui in 2018

Over de wijmaker
Het domein op de huidige plaats werd van 2014 tot 2017 beheerd door Xavier Caillard en is in 2018 verkocht aan Caillard’s Japanse importeur van Franse natuurwijn. Aan de kleinzoon van deze importeur, Kaya Tsutsui, viel de eer om het domein te gaan runnen samen met Ludovic Joly als zijn rechterhand. Advies over wijnbouw en wijnmaken wint hij hiervoor in van niemand minder dan Hirotaka Ōoka van Domaine de la Grande Colline.

Over de wijngaard
Les Jardins de la Martinière is een droomachtig historisch landgoed in Coutures niet ver van Angers, dat al sinds de 18e eeuw wijn produceert. De totale oppervlakte van het domein is 11 hectare waarvan 6 hectare is beplant wijnstokken. De wijngaarden worden omringd door bos- en heuvellandschap, en er bevindt zich onder de gaarden een enorm gangenstelsel wat eeuwen geleden is uitgegraven. De oude wijnkelder bevindt zich op korte afstand en in het midden van de gaarden. De aangeplante druivenrassen bestaan voornamelijk uit oude stokken Chenin Blanc en Cabernet Franc, en in kleinere hoeveelheden recent aangeplante emblematische Loire-rassen, zoals Grolleau Noir, Pinot d’Aunis en Grolleau Gris. De oppervlakte van de bodem bestaat uit een combinatie van tuffeau, roze zandsteen, klei, kalk- en een beetje leisteen. Er wordt biologisch gewerkt op het land, in harmonie met de natuur en met respect voor het leven.

Over de wijnen
De wijnen van Les Jardins de la Martinière zijn uiterst complex en worden met veel geduld en Japanse precisie gemaakt. De druiven worden in verschillende oogstrondes met de hand geplukt zodat er tijdens het vinificatieproces met meerdere levels van rijpheid kan worden gewerkt, wat ervoor zorgt dat de wijnen toenemen in complexiteit. De wijnen worden natuurlijk vergist; het wit vergist en rijpt in barriques; het rood wordt in inox of glasverzel vergist, en daarna minimaal een jaar in barrique gerijpt. Na deze barrique-élevage wordt er in inox-tanks geblend, waarna ze nog een jaar mogen rusten voordat ze, zonder toevoeging van sulfiet, worden gebotteld. In alle wijnen komt de typische mineraliteit en frisse zuren van de kalkbodem sterk door maar we proeven ook zeer verrassende tonen van zachte lente-bloesem, sesam, pruimen en miso. Alle wijnen, zowel wit als rood, hebben een stevig bewaarpotentieel en kunnen rustig nog jaren in de kelder worden weggelegd. Alhoewel ze nu ook al onweerstaanbaar zijn…

Alleen op allocatie beschikbaar, mail ons bij interesse.

Instagram Les Jardins de la Martinière


Wijnen van Les Jardins de la Martinière

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Winkelwagen

0
Voeg nog 250,00 toe voor gratis verzending
0%
image/svg+xml

Geen producten, ga naar Wijnen en voeg producten toe.

Verder winkelen

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

preloader