<< terug

La Grande Colline

Cornas, Noord-Rhône & Okayama, Frankrijk
1497
789
790

Oppervlakte 3,8 ha.
Natuurlijk sinds 2001

Over de wijnmaker
Hirotake Ōoka studeerde scheikunde en biologie in Japan, maar besloot halverwege zijn studies dat hij wijn wilde maken in Frankrijk, waarop hij naar Bordeaux verhuisde voor oenologie-school. Op school raakte hij geïntrigeerd door de wijnen van de noordelijke Rhône, en probeerde na zijn slagen bij Thierry Allemand in de leer te gaan. Op dat moment had Allemand geen plekken over, dus belandde Ōoka uiteindelijk bij Jean-Louis Grippat, wiens gaarden op een gegeven moment door Guigal werden gekocht. Ten tijde van de overname was Hirotake al de ‘Chief of Vineyard Management’ voor Grippat’s Hermitage’s en Saint Joseph’s geworden, en werkte hij ‘s weekends voor Allemand. Door zijn werk bij Allemand raakte hij er steeds meer van overtuigd dat wijn zonder toevoegingen zou moeten worden gemaakt, en zodra er begin 2000 een plekje vrij kwam bij Allemand, verliet Hirotake Guigal, en kocht hij tegelijkertijd een stukje land in Saint-Péray.

Over de wijnen
Zijn eerste vintage maakte hij in 2001 van druiven van gaarden die nog onbewerkt waren in de jaren ervoor, waardoor hij ook wist dat deze gaarden helemaal met rust werden gelaten wat iedere menselijke interventie betrof. In zijn kelder voegt Ōoka ook niets toe, en neemt hij niets weg. Er wordt zelfs geen sulfiet gebruikt bij het schoonmaken van zijn vaten, waardoor zijn wijnen ongelooflijk puur zijn. Zijn kelder is ingegraven in een rotswand, en is daarom altijd koel en vochtig, waardoor de wijnen ook heel langzaam en lang vergisten. Dit draagt bij aan de diepte en complexiteit van zijn wijnen.

Op een gegeven moment heeft Ōoka wat wijngaarden in Cornas gekocht van Thierry Allemand, waarop hij deels zelf nieuw heeft aangeplant. Van deze gaarden heeft hij maar een aantal keer wijn gemaakt, waarvan onlangs de laatste keer was. Vanaf 2018 maakt Ōoka wijn in Okayama, Japan, waarvan wij een klein deel toebedeeld hebben gekregen.

ZRS-profiel La Grande Colline
The Feiring Line-profiel La Grande Colline / Hirotake Ōoka


Wijnen van La Grande Colline

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Winkelwagen

0
Voeg nog 250,00 toe voor gratis verzending
0%
image/svg+xml

Geen producten, ga naar Wijnen en voeg producten toe.

Verder winkelen

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

preloader