<< terug

Juniors Marani

Tabakhmela (Tbilisi) & Anaga (Kakheti), Kakheti, Georgië

Juniors Marani
Oppervlakte 1 ha., in uitbreiding
Natuurlijk sinds 2015, herstart in 2020

Over de wijnmaker
Shota Iashagashvili begon Juniors Marani samen met zijn twee beste vrienden in 2015, tegelijkertijd met Tamuna (Tamuna’s Wine, Kortavebis Marani) en Ketevan (Gogo Wines). Omdat de drie tegelijkertijd met Tamuna en Ketevan in het oosten van Georgië begonnen met wijnmaken en daarmee een nieuwe generatie (natuurlijke) wijnmakers in het oosten van Georgië inluidden, noemden ze zichzelf de ‘Juniors’, vandaar de naam ‘Juniors Marani’.

In de beginjaren was Ketevan’s vader Kakha de mentor van het vijftal. Kakha, groot pionier met betrekking tot natuurlijk wijn-maken in Georgië, nam de drie heren en twee dames onder zijn vleugel, en samen met Kakha hielpen en overlegden de vijf elkaar veel. De wijngaarden van Juniors Marani lagen net als de gaarden van Kakha en Ketevan in Artana, noord-oost Kakheti, ook niet ver van de gaarden van Tamuna in Gremi vandaan.

Toen één van de drie vrienden van Juniors Marani door een zeer tragisch ongeval om het leven kwam, besloten de Shota en zijn andere vriend te stoppen met het wijn-maken, en de marani op te heffen. Het verdriet was te groot, en de verbintenis met Artana te traumatisch. Kort na het voorval verhuisde de vriend van Shota naar het buitenland, om een ander carrièrepad te bewandelen, en verhuisde Shota zelf naar een dorp in de bergen dicht bij Tbilisi.

Over de wijngaard
Vanaf vintage 2020 heeft Shota Juniors Marani in zijn eentje opnieuw leven in geblazen, ook als eerbetoon naar zijn overleden vriend. Shota vond wijngaarden met prachtige Rkatsiteli een stuk ten zuiden van Artana, op de vlaktes van Kakheti.

Over de wijnen
In jaargang 2020 en jaargang 2021 maakte Shota, met gaard- en oogsthulp van zijn broers, één cuvée Rkatsiteli, op de Kakhetiaanse manier. Simpelweg hele clusters voor zes maanden op de schillen, zonder toevoegingen, zonder klaring en zonder filtratie, in de qvevri ingegraven in de achtertuin van het huis waar hij woont met zijn broers. Prachtige, krachtige Rkatsiteli, zoals het hoort.

(Voor diegene die van plan zijn Shota en familie te bezoeken; vergeet niet te vragen of er eventueel de khachapuri van Shota’s moeder gaat worden geserveerd… Volgens ingewijden de beste van oost-Georgië… in combinatie met de chacha van +-80% van de familie wil je nooit meer weg bij Shota!)

Instagram Shota Iashagashvili


Wijnen van Juniors Marani

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Winkelwagen

0
Voeg nog 250,00 toe voor gratis verzending
0%
image/svg+xml

Geen producten, ga naar Wijnen en voeg producten toe.

Verder winkelen
preloader