<< terug

Domaine des Cavarodes

Cramans, Jura, Frankrijk

Oppervlakte 7,5 ha.
Natuurlijk sinds 2007

Over de wijnmaker
Etienne Thiebaud maakt sinds 2007 wijn in het noorden van de Jura, op de grens met de Doubs, in het dorp Cramans. Cramans ligt zo’n 15 kilometer ten noorden van Arbois, waar hij in de jaren vóór 2007 bij Domaine De La Tournelle van Pascal en Evelyn Clairet werkte. Thiebaud’s gaarden beslaan zo’n 7,5 hectare, die zijn verdeeld over drie appellations; Arbois AOC, Côtes de Jura AOC en Vin de Pays de Franche-Comté.

Over de wijngaard
Etienne’s gaarden zijn allemaal biologisch gehouden, maar hij maakt ook gebruik van biodynamische principes. Zo oogst en snoeit hij met behulp van de maankalender, en gebruikt hij kruideninfusies om zijn gaarden mee te bespuiten. Etienne werkt met wilde gisten en werkt altijd zonder toegevoegd sulfiet, en filtreert of klaart nooit.

Over de wijnen
Voor het rood past Etienne semi-carbonic maceration toe om het fruit en een frisse toets te behouden. Het grootste deel van de wijnen wordt gevinifiëerd en gerijpt in oude houten vaten van verschillende leeftijden en groottes. Het gebruik van oud hout zorgt ervoor dat de wijnen een bepaalde volwassenheid meekrijgen, zonder dat de pure smaken worden overschaduwd door smaak van nieuw hout.

Etienne’s wijnen laten goed zien wat een schoonheid de Jura voort kan brengen; alle wijnen doen erg schoon en fris aan, en zijn onwijs puur. De Jura staat uiteraard bekend om wijnen te produceren waar mineraliteit voorop staat, maar dit is iets wat al helemaal in Etienne’s wijnen wordt uitvergroot.

Alleen op allocatie beschikbaar, mail ons bij interesse.

Living Wines-profiel Etienne Thiebaud


Wijnen van Domaine des Cavarodes

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Winkelwagen

0
Voeg nog 250,00 toe voor gratis verzending
0%
image/svg+xml

Geen producten, ga naar Wijnen en voeg producten toe.

Verder winkelen
preloader