Vigna Flor – Luna Tantum 2022

19,00

Luna Tantum is een samenwerking tussen wijnhuis I Castagnucoli en Vigna Flor, en is een grote co-ferment met druiven van beide producenten uit Veneto, zowel witte als blauwe druiven. I Castagnucoli is het wijnhuis waar Francesca en Davide hun wijnavontuur begonnen, en het duo filosofeerde al een tijd over een samenwerkingscuvée, waar Luna Tantum het geesteskind van is geworden.

Alle druiven worden tezamen voor twee weken op de schil gehouden en op Spaanse amforen gerijpt, hetgeen de wijn schouders en textuur geeft. Luna Tantum is gemaakt zonder enige toevoeging en enkel en alleen beïnvloed door de Maan met de hoofdletter M; wijn met pit, energie, en een sappige kern. Wegens het bottelen tijdens de juiste maan wíl de wijn graag de fles uit. Eb-en-vloedbewegingen op micro-schaal, zullen we maar zeggen.

Luna Tantum is een samenwerking tussen wijnhuis I Castagnucoli en Vigna Flor, en is een grote co-ferment met druiven van beide producenten uit Veneto, zowel witte als blauwe druiven. I Castagnucoli is het wijnhuis waar Francesca en Davide hun wijnavontuur begonnen, en het duo filosofeerde al een tijd over een samenwerkingscuvée, waar Luna Tantum het geesteskind van is geworden.

Alle druiven worden tezamen voor twee weken op de schil gehouden en op Spaanse amforen gerijpt, hetgeen de wijn schouders en textuur geeft. Luna Tantum is gemaakt zonder enige toevoeging en enkel en alleen beïnvloed door de Maan met de hoofdletter M; wijn met pit, energie, en een sappige kern. Wegens het bottelen tijdens de juiste maan wíl de wijn graag de fles uit. Eb-en-vloedbewegingen op micro-schaal, zullen we maar zeggen.

Maker Vigna Flor
Kleur Rood
Vintage 2022
Druiven Carménère, Garganega, Marzemino, Merlot, Pedevenda, Tocai
Classificatie Vino Rosso
Regio Padua, Veneto, Italië,
Formaat 0,75l.
Alcohol 12,5%

Vigna Flor

Padua, Veneto Italië

Oppervlakte 3 ha.
Natuurlijk sinds 2019

Over de wijnmaker
Davide en Francesca (leuk toeval; het Il Ceo-duo heet ook Davide en Francesca) van Vigna Flor zijn jonge wijnmakers in de Colli Euganei, een heuvelrug in de buurt van Padua, in Veneto. De afgelopen 15 jaar waren zij uitbaters van een restaurant en natuurlijke wijnwinkel in Monselice, waar ze veel hebben geleerd over het werken met natuurlijke wijnen, en waar ze uiteindelijk ook de inspiratie vonden om het zelf erop te wagen.

De afgelopen jaren hebben ze naast hun restauant-carrière de fijne kneepjes van het wijnmaken geleerd in Valtellina en in de Colli Euganei bij I Castagnucoli. Ook bood Nicola van I Castagnucoli hen kelderruimte om Davide en Francesca hun eerste vintage te laten maken.

Over de wijngaard
In 2019 startten Davide en Francesca met een gehuurde wijngaard van ongeveer één hectare, die verspreid ligt over de terrassen van de Colli Gemola. In 2020 werd daar nog eens 2 hectare aan toegevoegd, meer in de buurt van de Colli Cinto.

Over de wijnen
De wijnen komen nu ook nog uit de kelder van I Castagnucoli, en al de druiven komen uit de gaarden met een gemiddelde leeftijd 40 jaar. Volgens onze incognito-wijnscout Luca Rigon zijn de wijnen 100% terroir and 100% energy. Wij kunnen het hiermee niet meer dan eens zijn.

Instagram Vigna Flor

Winkelwagen

0
Voeg nog 250,00 toe voor gratis verzending
0%
image/svg+xml

Geen producten, ga naar Wijnen en voeg producten toe.

Verder winkelen

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.