Vigna Flor – Alma Calma 2022
€19,00
100% Glera, gemaakt door Davide & Francesca. Voor het persen wordt ze 11 dagen op de schillen gehouden. Glera wordt ook wel eens de ‘Proseccodruif’ genoemd, maar dit heeft niets te maken met weinig-indrukwekkende bubbels uit de regio. Barst van het fruit!
Vigna Flor
Padua, Veneto Italië
Oppervlakte 3 ha.
Natuurlijk sinds 2019
Over de wijnmaker
Davide en Francesca (leuk toeval; het Il Ceo-duo heet ook Davide en Francesca) van Vigna Flor zijn jonge wijnmakers in de Colli Euganei, een heuvelrug in de buurt van Padua, in Veneto. De afgelopen 15 jaar waren zij uitbaters van een restaurant en natuurlijke wijnwinkel in Monselice, waar ze veel hebben geleerd over het werken met natuurlijke wijnen, en waar ze uiteindelijk ook de inspiratie vonden om het zelf erop te wagen.
De afgelopen jaren hebben ze naast hun restauant-carrière de fijne kneepjes van het wijnmaken geleerd in Valtellina en in de Colli Euganei bij I Castagnucoli. Ook bood Nicola van I Castagnucoli hen kelderruimte om Davide en Francesca hun eerste vintage te laten maken.
Over de wijngaard
In 2019 startten Davide en Francesca met een gehuurde wijngaard van ongeveer één hectare, die verspreid ligt over de terrassen van de Colli Gemola. In 2020 werd daar nog eens 2 hectare aan toegevoegd, meer in de buurt van de Colli Cinto.
Over de wijnen
De wijnen komen nu ook nog uit de kelder van I Castagnucoli, en al de druiven komen uit de gaarden met een gemiddelde leeftijd 40 jaar. Volgens onze incognito-wijnscout Luca Rigon zijn de wijnen 100% terroir and 100% energy. Wij kunnen het hiermee niet meer dan eens zijn.
Instagram Vigna Flor