Lamoresca – Rosato 2022

17,50

Volmondige Rosato! Laag in alcohol en hoog op smaak, als een echte Lamoresca vol van fruit en structuur. Desondanks drinkbaar als aardbeienlimonade op een mooie zomerdag.

Volmondige Rosato! Laag in alcohol en hoog op smaak, als een echte Lamoresca vol van fruit en structuur. Desondanks drinkbaar als aardbeienlimonade op een mooie zomerdag.

Maker Lamoresca
Kleur Rosé
Vintage 2022
Druiven Frappato, Moscato
Classificatie IGT Terre Siciliane
Regio Gigliotto, Sicilië, Italië,
Formaat 0,75l.
Alcohol 11,5%
Artikelnummer: 1807 Categorie: Tags: , , , , ,

Lamoresca

Gigliotto, Sicilië Italië

Oppervlakte 4 ha
Natuurlijk sinds 2000

Over de wijnmaker
Filippe Rizzo was één van de eersten die natuurwijn schonk buiten Parijs in zijn kleine restaurant in België. Hij groeide op in het landelijke deel van zuidoost-Sicilië, iets ten noorden van Ragusa, voordat hij wijnimporteur en restaurateur in België werd. In 2000 besloot hij een kleine boerderij van zijn familie over te nemen en vertrok hij terug naar het eiland om Azienda Agricola Lamoresca samen met zijn Vlaamse vrouw Nancy te starten. De naam is een ode aan de eeuwenoude Moresca olijf. Het stel verbouwd 4 hectare wijngaarden en 1000 olijfbomen met groots respect voor de natuur.

Over de wijngaard
Het domein ligt in de meest zuidelijke hoek van de provincie Catania, aan de zuidkust, op 430 meter boven zeeniveau. Er zijn nogal dramatische temperatuurverschillen tussen dag en nacht, een zegen in dit vaak bloedhete, typisch mediterrane klimaat. De grond in het gebied bestaat uit een combinatie van diep gecomprimeerde zandstenen bodems vermengd met calcium en ijzerrijke klei.

Over de wijnen
De wijnen van Filippe hebben een Siciliaans karakter, en de zon valt sterk terug te proeven in de wijn, zonder dat de wijnen moeten inboeten wat frisheid betreft.

Website Lamoresca
Instagram Lamoresca

Winkelwagen

0
Voeg nog 250,00 toe voor gratis verzending
0%
image/svg+xml

Geen producten, ga naar Wijnen en voeg producten toe.

Verder winkelen

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.