Zuiver Wijnen update juni

5d8230ac 4c74 48af 841a

Aanstaande release Matassa’s en domeinwijnen Bohème, reisverslag Oostenrijk, nieuwe producent Bencze Birtok, uitnodiging Dim Sum Sunday bij Cornerstore met Choux & Nevel, en meer!

Beste wijnliefhebbers,

We zijn aangekomen in juni: de maand van de langste dagen, het officiële begin van de zomer én de verjaardagen van de Tweelingen en Kreeften binnen het Zuiver-team. In mei trokken Dick, Dana, Job en Olivier naar Oostenrijk voor een inspirerende reis langs onze producenten in Burgenland, Steiermark en natuurlijk de wijnbeurs Karakterre, waar we fantastische wijnen hebben kunnen proeven, en waar we jullie graag middels deze nieuwsbrief alvast wat meer over vertellen.

Deze maand staat ook in het teken van de verdeling van de Bohème– en Matassa-allocaties, met zowel prachtig gerijpte wijnen als frisse 2024’s. Daarnaast organiseren we aan het einde van de maand samen met Cornerstore een Dim Sum Sunday, waarbij Team Choux samen met het team van Cornerstore kookt, en wij een ruime selectie Nevel-bieren zullen schenken.

Tot slot zijn er afgelopen maand weer diverse nieuwe transporten binnengekomen, waarover we jullie graag informeren. Lees hieronder verder voor al het wijnnieuws en het reisverslag.


ALLOCATIE MATASSA EN DOMAINE LA BOHÈME

Traditiegetrouw zullen we deze maand de allocaties verdelen van de nieuwe jaargang én een aantal gerijpte wijnen van Tom Lubbe van Matassa. Daarnaast hebben we er een verdeling aan vastgeplakt van een aantal domeinwijnen van Justine Loiseau & Patrick Bouju van Domaine La Bohème.

https%3A%2F%2Fsubstack post media.s3.amazonaws.com%2Fpublic%2Fimages%2F1e6922b4 f9a4 463a b361

Cailloux proeven met Justine Loiseau, en de Blossom 2024 nog veilig in het vat

Van Matassa zullen we, naast de binnenkomst van Olla Blanc en Marguerite2024, ook beperkte(re) hoeveelheden van cuvées Blossom 2024, Tommy Ferriol 2024 en French Disko 2022 beschikbaar stellen. En voor de liefhebber hebben we stiekem ook nog een staartje Alexandria 2023 op voorraad.

De domeinwijnen van het duo achter Domaine La Bohème worden met deze allocatieronde eveneens beschikbaar. Over het algemeen produceert het stel een breed scala aan prachtige wijnen van fruit wat ze zelf in alle uithoeken van Frankrijk oogsten, maar hun absolute meesterwerken komen van het fruit uit hun eigen wijngaarden in de Auvergne. Van cuvée Cailloux (100% Pinot Noir d’Auvergne) en cuvée Lulu (100% Gamay d’Auvergne, gemaakt in amfoor) hebben we voor de enthousiaste geïnteresseerden beperkte hoeveelheden beschikbaar. Deze twee wijnen, plus de obscure cuvée Niglo (van eigen, met paard bewerkte gaarden in de Beaujolais), hebben we bijna twee jaar gerijpt en deze zijn nu mooi op dronk.

We zullen halverwege juni een aparte mail wijden aan de verdeling en officiële release van het bovenstaande, maar we hebben zoals gewoonlijk ook altijd voldoende cuvées van Matassa en Domaine La Bohème op de website beschikbaar, voor de dorstige liefhebber, of voor eenieder waarvoor de verdeelde wijnen naar meer smaken.


VERSLAG OOSTENRIJK 1/4: BEZOEK MEINKLANG

Twee weken geleden bezochten Dick, Job en Dana natuurwijnproducent Meinklang, gelegen in het dorp Pamhagen in het Oostenrijkse Burgenland, aan de zuidoostelijke kant van de Neusiedlersee, dicht tegen de Hongaarse grens aan. Het domein beslaat tegenwoordig zo’n 2.500 hectare aan regeneratief en biodynamisch beheerde grond, waarvan er zo’n 90 hectare worden gebruikt voor wijnbouw. De rest van het weidse oppervlak wordt ingezet voor biodynamische veeteelt van koeien en varkens, de teelt van granen, groenten en fruit, en het beheer en behoud van ‘wild’ land en bos.

https%3A%2F%2Fsubstack post media.s3.amazonaws.com%2Fpublic%2Fimages%2F14ba2df3 238c 48a6 8f0e
Werner Michlits in de biodynamische slatuin bij Meinklang in Pamhagen, Burgenland

We werden ontvangen door Werner Michlits en zijn vrouw Angela, die samen aan het hoofd staan van de wijnbouwdivisie. Werner gaf een rondleiding over het domein, door de wijnmaakfaciliteiten en langs de uitgestrekte moestuin. Het hele bedrijf – net als Werner en Angela zelf – ademt duurzaamheid, bedachtzaamheid en een diep respect voor natuur, mens en dier. Het voelt alsof Meinklang erin slaagt de juiste balans te vinden tussen leven volgens biodynamische principes en waarden, en tegelijkertijd de economische keuzes te maken die nodig zijn om bedrijfsmatig gezond te blijven. Ze tonen aan dat biodynamisch boeren op grotere schaal mogelijk is, en maken hun gezonde producten op deze manier toegankelijk geprijsd voor een breed publiek.

Tijdens een gezonde en smakelijke lunch – uiteraard bereid met ingrediënten uit eigen tuin en stal en met brood van eigen granen – verzorgden Angela, de vrouw van Werner, samen met Mary de proeverij. Zij zijn, samen met Werner, nauw betrokken bij het wijnmaakproces en lieten zowel nieuwe jaargangen van moderne klassiekers als de oranje Mulatschak proeven, evenals de nieuwe jaargang van Epic, nóg een stukje rijker en bloemiger dan de vorige, de bijzondere Foam Vulkan met vernieuwd label, en de gigantisch lekkere oranje Pinot Gris genaamd Graupert, afkomstig van ongesnoeide gaarden. Ook proefden ze de gelimiteerd beschikbare wijnen die worden gemaakt in zelf-gegoten betonnen eieren, zoals de wonderschone Tag– en Nacht-cuvées.

Naast de wijnen werden ook verschillende alcoholvrije dranken geproefd, gemaakt met druivensap en eigen kruiden, waar Angela en Mary momenteel volop mee experimenteren. We hopen van harte dat we deze dranken binnenkort ook aan het assortiment kunnen toevoegen, maar daarover later meer. Voor nu verwijzen we jullie graag naar onze website voor de huidige beschikbaarheid van Meinklang, en naar het uitgebreide producentenprofielop onze website voor meer informatie, geschreven naar aanleiding van ons eerdere bezoek.


VERSLAG OOSTENRIJK 2/4: BEZOEK MUSTER

Na de lunch werd de reis via Hongarije vervolgd naar het zuiden van Steiermark, voor een bezoek aan het domein van Maria & Sepp Muster. Hun prachtige boerderij genaamd ‘Graf’ ligt op de Schlossberg, een heuvel te midden van de steile Opok-wijngaarden beplant met Morillon (Chardonnay) en Sauvignon Blanc. Het straalt, net als de Musters zelf, een vredige rust en kalmte uit. De gaarden lagen er blakend groen en levendig bij en Sepp legde uit dat een gezonde bodem verreweg de belangrijkste factor is: als er leven in de bodem zit, leidt dat tot vitaliteit in de plant en uiteindelijk in elke fles wijn.

https%3A%2F%2Fsubstack post media.s3.amazonaws.com%2Fpublic%2Fimages%2F8c44969f 4c97 49d5 9f25
Proeven met Sepp Muster, Schlossberg, Südsteiermark

Na een kleine ronde door de gaarden rondom het domein werd de proeverij gestart met een barrel sample van Elias Musters’ nieuwste creatie genaamd Omnia 2023, een wijn gemaakt van Sauvignon Blanc en Muskat, en een proefslok van de nieuwe jaargang Coprivus 2023. Beide wijnen knalden van de energie, en blind had de tweede wijn zó door gekund als witte Jura van een van onze favoriete producenten. In tegenstelling tot veel van zijn leeftijdsgenoten heeft Elias totaal geen haast met het bottelen, en de langere rijping zal deze twee wijnen alleen maar ten goede komen. Na de wijnen van Elias werden met Sepp alle (!) cuvées geproefd, en van sommige zelfs meerdere jaargangen geopend om de invloed van de klimatologische omstandigheden te laten zien.

Wat bij de wijnen van de Musters in ieder geval erg duidelijk is, is dat de unieke combinatie van zuren, fruit en Opok-mineraliteit telkens weer blijft verrassen en nooit verveelt. Onder andere de Sauvignon vom Opok 2021, boordevol zilte mineraliteit, en de florale Gelber Muskateller vom Opok 2021(die we op dit moment nog op voorraad hebben) gaven een goede dot energie, en de 2022 Rosé met een kléín beetje volatiel deed iedereen glimlachen. De grotere wijnen, zoals GräfinSgaminegg en Erde, waren ook fantastisch, en het was overduidelijk dat deze wijnen met de jaren alleen maar indrukwekkender zijn geworden en allemaal lange levens voor zich hebben.


VERSLAG OOSTENRIJK 3/4: BEZOEK WERLITSCH & STROHMEIER

De volgende dag stond een bezoek aan de biodynamische Ex Vero-wijngaarden van Brigitte & Ewald Tscheppe van Weingut Werlitsch op het programma, waar een beklimming van de steile hellingen niet kon worden overgeslagen. De begroeiing tussen de rijen druivenstokken op de steile hellingen wordt zo min mogelijk gemaaid, en als er gemaaid wordt, gebeurt dat om-en-om, zodat de biodiversiteit zoveel mogelijk behouden blijft. Net als bij de Musters werken de Tscheppes met een relatief hoog trellis-systeem, waardoor de wijnranken diep kunnen wortelen en vrij omhoog groeien. Dit verkleint de kans op meeldauw, die vooral in de vroege ochtend, wanneer de mist laag blijft hangen, gemakkelijk kan toeslaan. Ewald vertelde over de uitdagingen op deze hellingen: in 2023 had hij bijvoorbeeld te maken met gedeeltelijke aardverschuivingen door erosie van de bodem, en om het water beter af te voeren, werd een ingenieus systeem van ingegraven buizen aangelegd. Gelukkig viel de schade mee, en helpt de gezonde begroeiing van de gaarden bij het vasthouden van de toplaag.

https%3A%2F%2Fsubstack post media.s3.amazonaws.com%2Fpublic%2Fimages%2F33deaa7d bc94 4f6e b16a
Ex Vero II en bovenin Ex Vero III bij Brigitte & Ewald Tscheppe van Weingut Werlitsch, Südsteiermark

Na een serieuze wandeling door de wijngaarden werden de wijnen uit de 2023-vintage geproefd. Ondanks het moeilijke jaar met veel kou en regen verliepen de fermentaties verrassend soepel, wat ervoor heeft gezorgd dat de Welschriesling, Sauvignon en Morillon vom Opok 2023 precies, zacht en toegankelijk uit de fles komen, met behoud van de levendige frisse zuren en kenmerkende Opok-mineraliteit. Ook werden er een aantal 2021s geproefd, die – net als bij meerdere producenten in de regio – niet volledig uitgistten. Omdat Ewald, net als andere natuurwijnproducenten (zoals zijn broer Andreas), niets aan de wijnen wil toevoegen, heeft hij ervoor gekozen deze wijnen – net zoals in 2017 – na langere tijd in vat te bottelen met een kroonkurk en te voorzien van de aanduiding ‘S’, wat kan worden geïnterpreteerd als ‘stecken geblieben’, ‘super’, ‘süss’ ‘stchöpfergeist’ (‘creatieve geest’) of welke ‘s’ de drinker er ook maar aan wil hangen. Deze wijnen hebben wat meer tijd nodig om tot rust te komen, maar het geproefde resultaat was verbluffend: zowel de Ex Vero I S als de Ex Vero II S zijn enorm expressief, met veel steenige mineraliteit in de neus, een vleugje honing, een zacht aroma en een serieuze textuur. Van deze laatste bijzondere wijn hebben wij nog enkele flessen beschikbaar, en van de overige geproefde wijnen uit de 2022- en 2023-vintage verwachten we in de loop van dit jaar binnen te hebben.

https%3A%2F%2Fsubstack post media.s3.amazonaws.com%2Fpublic%2Fimages%2F1e42d52a e08a 4be3 81be
De talk at the pond bij Franz Strohmeier, onderaan één van zijn wijngaarden…

Het tweede deel van de dag was gewijd aan een evenement georganiseerd door Franz Strohmeier voor zijn bevriende importeurs uit Europa en Amerika. Onder het genot van Franz’ wijnen en een gigantisch lekkere lunch, gekookt door Milan Gataric van Restaurant Lux, werd een ongedwongen gesprek gevoerd over het leven, de wijnen en filosofie – bij de vijver in zijn wijngaard. Veel verschillende jaargangen oude Strohmeier, zwemmen in de vijver en zelfs een sauna-zit volgden; het leven kan slechter… Goed om te vermelden dat de schreeuwend lekkere nieuwe jaargang van de Schiller Frizzante, die tijdelijk uitverkocht was, weer binnen is, en zo snel als kan ook online weer te bestellen valt!


VERSLAG OOSTENRIJK 4/4: PROEVEN MET NIEUWE PRODUCENT BENCZE BIRTOK, ANDI MANN, SLOBODNE EN IL CEO OP KARAKTERRE

In het weekend werd de Karakterre-beurs bezocht, waar we voornamelijk konden proeven bij de Zuivere producenten. Ook maakten we kennis met István Bencze van Bencze Birtok, de nieuwste toevoeging aan het Zuivere portfolio. Olivier en Dick hadden István al eerder ontmoet, maar omdat we sinds dit jaar met zijn wijnen werken, was het hele team erg benieuwd om de volledige line-up naast elkaar te proeven, onder begeleiding van István en zijn partner Klaudia.

Sinds 2011 maakt István wijn rondom de iconische Szent György-hegy (Sint Jorisberg), een vulkanische heuvel ten noordwesten van het Balatonmeer in West-Hongarije. Dankzij de vulkanische bodem krijgen zijn druiven een uitgesproken mineraliteit mee. Zijn cuvées hebben inmiddels een cultstatus binnen de natuurlijke wijnwereld, en tijdens het proeven werd al snel duidelijk waarom: zijn wijnen stralen pure energie uit. Door vroeg te oogsten blijven ze licht en laag in alcohol. De rijping vindt plaats in amforen, roestvrij staal, beton en oude houten vaten — wat ervoor zorgt dat de wijnen zonder poespas worden gemaakt. Ze smaken bijna altijd naar puur druivensap, en niet naar hout of andere gekunstelde invloeden.

István past vaak rijping sur lie toe, wat zorgt voor extra complexiteit en rijpingspotentieel. Vinificatie met hele trossen en schilcontact geeft de wijnen structuur, diepte en een verfijnd, aromatisch fruitkarakter. Het resultaat zijn pure terroirwijnen met een uitzonderlijk hoge doordrinkbaarheid. Samen met István proefden we onder andere de witte/licht-oranje Autochton White, zijn sjieke Kéknyelű, de raket van een vulkanische lichtrode Autochton Red, en de precieze, bessige Kékfrankos 2022 met slechts 11% alcohol. Alle wijnen worden gekenmerkt door een goede zuurtegraad, zoute mineralen en zachte aroma’s, en stralen enorme levensenergie uit.

De eerste levering van Bencze’s wijnen is inmiddels binnengekomen en vloog de afgelopen anderhalve maand – zonder dat we er ruchtbaarheid aan hebben gegeven – van de planken. Alles wat we nog beschikbaar hebben staat vanaf nu op de website. We verwachten daarnaast nog een aantal extra cuvées ergens deze zomer, waaronder een aantal zéér exclusieve wijnen, zoals zijn licht-oxidatieve Chenin Blanc, de bush vine-wijn Kadarka en zijn verschillende Pinot Noirs.

https%3A%2F%2Fsubstack post media.s3.amazonaws.com%2Fpublic%2Fimages%2F17303516 2934 4a4e 8dd5
Proeven met Klaudia en István Bencze op Karakterre

Ook proefden we de nieuwe wijnen van Andi Mann uit Rheinhessen, waaronder de nieuwe Müller-Thurgau in literfles — de huiswijn van familie Mann. De wijn was heerlijk fris en licht-bloemig, en zou dankzij zijn uitstekende prijs-kwaliteitverhouding niet misstaan als huiswijn op veel restaurantkaarten. Ook de betaalbare literfles-rosé Rosa X passeerde de revue: barstensvol cranberry-, aardbeien- en frambozenaroma’s.

Andi heeft vanaf deze maand zijn cuvée Weiss uit 2023 een kleine update gegeven. De wijn heet nu Weiss Mischkultur, om aan te duiden dat zijn witte blend niet ‘zo maar’ een witte blend is, zoals veel van zijn streekgenoten ook maken. Hij zei dat klanten en drinkers vaak zeggen dat ze de Duitse natuurlijke ‘Weiss’ al wel hebben gehad, maar Andi maakt graag duidelijk dat iedere wijn anders is, en dat zijn wijn ook weer verschilt van de wijnen van zijn streekgenoten. Semantiek is belangrijk — maar het feit dat zijn 2023 Weiss fantastisch smaakt, leek ons nóg belangrijker. De Weiss Mischkultur 2023 is iets lichter dan de 2022, en wordt gemaakt van direct geperste Riesling, Bacchus, Würzer en Scheurebe.

Verder proefden we zijn Grauburgunder Calx 2022 – met mooie zuren, rozenbottelaroma en fijne structuur –, de krachtige Riesling Herr Kretz 2021en de levendige Rötlich 2022. Al deze wijnen zijn sinds deze maand weer bij ons op voorraad.

https%3A%2F%2Fsubstack post media.s3.amazonaws.com%2Fpublic%2Fimages%2F78c1dd41 5719 4955 9aca
Proeven met Slobodne op Karakterre

Onze vrienden van Slobodne uit Slowakije waren uiteraard ook aanwezig op Karakterre. Samen met Agnes en Andrea kregen we vlak voor het plaatsen van onze nieuwe bestelling nog de kans om de nieuwste jaargangen te proeven. Zo zal onder andere de Smetana 2022 binnenkort terug van weggeweest zijn. Deze wijn smaakte opvallend tropisch — denk ananas en mango-zomersap — ondanks dat hij uitsluitend is gemaakt van Veltlin (de Slowaakse variant van Grüner Veltliner).

De derde editie van publieksfavoriet Majer Blanc is opnieuw fris, energiek en aantrekkelijk geprijsd, en doet beslist niet onder voor de vorige jaargang. Iets serieuzer van karakter is Partisan Cru 2021, een blend van Sauvignon Blanc en Riesling, opgevoed op hout en terracotta. De wijn heeft die kenmerkende Slobodne-citrustoon, maar onderscheidt zich vooral door zijn gastronomische diepgang en complexiteit.

Bij het rosé-segment proefden we vervolgens de Rebela Rosa 2024 — een kruidige, krachtige super-rosé die zowel verrast als geruststelt. Ideaal voor het terras. Verder maakten de langer gerijpte topcuvées Cutis Deviner 2019en Cutis Pinoter 2020 diepe indruk: wijnen boordevol smaak, energie en spanning. Hun aromatische kracht en dynamiek doen onvermijdelijk denken aan de beste flessen uit Steiermark. De nieuwe Slobodne-wijnen zijn in ieder geval besteld en we verwachten ze vanaf volgende maand aan te kunnen aanbieden.

Naast onze Centraal-Europese vrienden en producenten waren ook Davide en Francesca van Il Ceo aanwezig — eerder deze maand besteedden we al aandacht aan de binnenkomst van hun 2023s. Op Karakterre proefden we opnieuw Vespri Frizzante en Rosé Frizzante 2023, én kregen we de kans om de waanzinnig lekkere oranje Togo 2023 (voornamelijk Vespaiola, met een beetje Pedevenda en Friulano) en de rode Toro te herontdekken. We zeiden het daar maar zachtjes — op een wijnbeurs vol Centraal- en Oost-Europese helden — maar eerlijk is eerlijk: de wijnen van Davide sprongen eruit. De frisheid, energie en precisie waarmee hij werkt, tillen de wijnen naar een niveau dat er echt bovenuit steekt. Er is direct een nieuwe bestelling geplaatst, zodat we de rest van de zomer de wijnen van het duo kunnen blijven schenken en, – niet onbelangrijk- kunnen blijven drinken.


KORT WIJNNIEUWS

  • Na ons bezoek aan Catalonië in maart bespraken we in de vorige nieuwsbrief al de wijnen van Matthias van La Forastera. Goed nieuws: ze zijn nu ook écht leverbaar. Er zijn een aantal nieuwe wijnen beschikbaar, zoals de zilte oranje Soltera (Parellada met vijf weken schilcontact), Seu i Beu (licht-oranje Macabeu), de nieuwe jaargang van de licht verteerbare, frisse Cul Inquiet, en de wat kruidigere El Pellut. Ook Matthijs’ ancestral-assortiment is uitgebreid, met onder andere La Sogra — een rosé pét-nat van 70% Macabeu (met twee weken schilcontact) en 30% Sumoll. Stuur bij interesse ons even een berichtje; niet alle wijnen staan nog op de website in verband met beperkte schapruimte in de winkel, maar we laten met veel plezier een fles meekomen naar de winkel voor wie er zin in heeft.
  • Met hetzelfde transport reisden ook de oranje wijnen van Amós Bañeresmee. De scherp geprijsde Hey! is terug, evenals een nieuwe jaargang van de Missatge en Ampolla.
  • Uit Emilia-Romagna goed nieuws: de enigmatische Giulio Armani van Denavolo stuurde een ruime zending onze kant op. Catevela 2023 en Dinavolino 2022 zijn bijna weer beschikbaar, en voor de liefhebbers is er ook een beperkte hoeveelheid van Gate 2021 van Shun Minowabinnengekomen. Mocht er interesse zijn in de nieuwe wijn van Shun Minowa, laat het ons dan even weten – we proberen dan een fles apart te zetten.
  • Vin Blanc van Clos du Tue-Bœuf was even uitverkocht, maar is in 2024-versie weer ruim beschikbaar — en knalt met geur, kleur en smaak uit de fles. De rest van de 2024s van de zussen Puzelat volgt deels volgende maand. Op basis van de Vin Blancs belooft de kwaliteit hoog te zijn, maar de oogst was door extreme weersomstandigheden klein — verwacht dus beperkte beschikbaarheid van de ‘grotere’ wijnen.
  • Van wijndomein Humus – van de immer relaxte Portugese Rodrigo Felipe – is eindelijk weer een goede hoeveelheid wijn binnen gekomen. De nieuwe, iets vollere witte Branco, de florale Branco FLUI, zijn perfecte barbecue-rosé en de zachte oranje Curtimenta Curta 2023 staan op het programma. Je krijgt spontaan zin om de surfplank te pakken en je telefoon een week uit te zetten.
  • Ook al voelt juni als een wat vreemd moment voor stevige Zuid-Italiaanse wijnen, kijken we tóch weer uit naar de karaktervolle flessen van Natalino del Prete uit Puglia. De Primitivo Natalì, Negroamaro Anne en Il Pioniere zijn binnenkort weer breder beschikbaar. Toch ligt de focus deze maanden liever op de oranje Moina van Malvasia Bianca en de rosé Il Prodigo. De krachtpatsers mogen wat ons betreft na de zomer – en wat extra flesrijping – pas echt los. De prijzen zijn als vanouds vriendelijk, en Dick zou zeggen: veel wijn voor je geld.
https%3A%2F%2Fsubstack post media.s3.amazonaws.com%2Fpublic%2Fimages%2F96a6de4f 9b9d 4679 bf13
De nieuwe Forastera’s op tafel in Guardiola de Font-Rubí, maart 2025

DIM SUM SUNDAY MET RESTAURANT CHOUX EN BIEREN VAN NEVEL

Op zondag 29 juni organiseren we samen met onze vrienden van Cornerstore een ontspannen zondagmiddag vol dim sum, verzorgd door een samenwerking tussen chef Merijn van Berlo van Choux en Team Cornerstorein de keuken. Wij schenken er een ruime selectie zuurbieren van Nevel, én nemen stiekem ook wat nieuws uit het Zuivere portfolio mee om te laten proeven.

De officiële uitnodiging volgt binnenkort, maar we raden aan de datum nu alvast in de agenda te omcirkelen. We zouden het in ieder geval erg leuk vinden om jullie daar te zien! Reserveren kan al via de website van Cornerstore.

https%3A%2F%2Fsubstack post media.s3.amazonaws.com%2Fpublic%2Fimages%2Ffb5d9af8 eed2 422e 83c6
proeven met Mattias van Nevel, oktober 2024

Klik hier voor de nieuwe wijnen


Dat was weer een flinke lap tekst, maar hopelijk zullen de wijnen de komende tijd vooral voor zichzelf spreken. Wij kijken in ieder geval enorm uit naar de maand juni. Figo is na het vieren van 10 jaar Choux even op een welverdiende vakantie, maar Dana, Job en Olivier staan klaar om je te helpen bij het vinden van de juiste fles of het vertellen over al het moois dat we binnenkort verdelen in de aankomende release.

En als we alvast een klein sprongetje maken naar juli: op de 20e van die maand staat er weer een Zuivere evenementsklassieker op het programma, met ruime hoeveelheden (nieuwe!) wijn van de familie Bini per glas, gecombineerd met een goed bord simpel eten van een graag-geziene chef. Wij kunnen niet wachten.

Voor nu: veel plezier met het ontdekken van al het nieuwe, en hopelijk tot snel!

Met vriendelijke groet,
Zuiver Wijnen

Winkelwagen

0
Voeg nog 250,00 toe voor gratis verzending
0%
image/svg+xml

Geen producten, ga naar Wijnen en voeg producten toe.

Verder winkelen

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

preloader