Voorjaarsproeverij bij Café Soleil, Amsterdam
maandag 12 mei – 12:00 tot 17:00
Omdat de dagen langer worden en het buiten (meestal) lekker weer is, hebben we Alessandro Poretti, de goedlachse wijnmaker van Valli Unite, uitgenodigd om ons te ondersteunen tijdens onze voorjaarsproeverij. Onze vrienden van Café Soleil in Amsterdam-Noord zijn zo vrij geweest om ons – bij goed weer – de wijnen buiten in hun fijne tuin te laten proeven.
Tussen 12:00 en 17:00 zullen we zo’n meer dan 30 (voorjaars)wijnen uit het Zuivere portfolio laten proeven, waaronder wijnen van Olivier Cousin, Domaine de la Borde, Justine & Patrick Bouju, Les Valseuses, Maria & Sepp Muster en Thibaud Capellaro. Alessandro neemt daarnaast de hele Valli Unite-reeks mee, waaronder de nieuwe jaargangen van Bianchino, Derthona, Terragno, Marmote en beidebubbels die we in april binnenkregen.
Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar info@zuiverwijnen.nl met de naam van het café/restaurant/bar en het aantal personen. Deelname is uiteraard gratis voor al onze professionele klanten.
voor al onze professionele klanten.
Slow Food-lunch bij Pianeta Terra, Amsterdam
zondag 11 mei – 13:30 tot 18:00
Omdat Alessandro al een paar dagen vóór de proeverij in de stad is, leek het ons een uitgelezen kans om twee officiële Slow Food-instituten – Valli Unite en Pianeta Terra – aan elkaar te koppelen. Tijdens een uitgebreide lunch bij Pianeta Terra schenken we een aantal klassiekers van Valli Unite.
Chef Fabio kookt een menu geïnspireerd op de werkwijze, het ambacht en het landelijke karakter van de Valli Unite-boerderij. Zoals je van een Slow Food-restaurant mag verwachten, wordt er uitsluitend gewerkt met duurzame, lokale ingrediënten. Het menu kost €89,50 voor een viergangenmenu inclusief bijpassende wijnen.
Reserveren kan via de website van Pianeta Terra. Hopelijk tot dan!
Alessandro Poretti, wijnmaker van Valli Unite en de spiritueel vader van Alessandrino (en de Juventus-editie genaamd Porettino…)