<< terug

Domaine Yvon Métras

Beaujolais

Fleurie


Yvon Métras’ roots liggen al generaties in de wijnbouw van de Beaujolais. Eind jaren 80, geïnspireerd door Jules Chauvet, en als reactie op de industriële wijnbouwtechnieken die steeds meer de norm leken te worden, was hij samen met Marcel Lapierre, Guy Breton, Jean-Paul Thévenet en Jean Foillard, één van de vijf wijnmakers die samen een pact sloten om wijnen zonder chemische hulpmiddelen te gaan produceren. Geen kunstmest op de gaarden, en in de kelder géén filtratie, synthetische gisten of sulfiet meer te gebruiken.

In totaal cultiveert Yvon Métras 5,5 ha aan wijnstokken rondom de Beaujolais waar hij probeert een gezonde polycultuur te onderhouden met als resultaat een exceptionele terroir-expressie in al zijn wijnen. Hij bracht de opbrengsten bewust drastisch naar beneden om zo de kwaliteit van het fruit beter te laten spreken, iets wat van groot belang is om überhaupt wijnen zonder toevoegingen te kunnen maken. De rijpe druiven worden uiteraard met de hand geplukt en semi-carbonic gevinifieerd, waarna ze voorzichtig in een oude pers worden geperst. De kwaliteit van zijn wijnen is, zelfs in moeilijke jaren, altijd extreem hoog en vol met passie gemaakt.

Wijnen van Domaine Yvon Métras

<< terug