<< terug

2Naturkinder

Franken

Kitzingen


Melanie en Michael zijn samen ‘2Naturkinder’. Beiden hebben een wetenschappelijke achtergrond en werkten in grote steden over de hele wereld. Hier raakten zij in aanraking met natuurwijn en waren volledig gebiologeerd door het verschil in smaak met de wijnen die zij zelf gewend waren om te drinken. In 2012 begonnen zij met werken op de familie wijngaard uit 1843 in Kitzingen, aan de rivier Main, Noord Bavaria. Toentertijd nog gerund op de Duits-klassieke wijze. Alhoewel de ouders zelf altijd op conventionele wijze wijn hebben gemaakt, steunden zij Melanie en Michael volledig in de veranderingen die zij wilden doorvoeren in op het land en tijdens het maakproces. Gedurende de jaren is dit domein omgetoverd tot 7ha biologische wijngaarden en wordt onder het 2Naturkinder label natuurwijn gemaakt volgens de gedeelde filosofie: “nothing added, nothing taken away”.

De wijnen van Melanie en Michael zijn loepzuiver met geweldige energie, spanning en een kenmerkende frisheid. Het is duidelijk te proeven dat hier ongelofelijk veel aandacht wordt besteed aan het land en tijdens de vinificatie. In de wijngaarden leeft een bepaald type vleermuis waar Michael gek op is en die je terug ziet komen op sommige etiketten. Indien nodig, wordt ‘bat guano’ van het lokale natuurreservaat gebruikt als kunstmest, en Michael sponsort een project wat de rol van vleermuizen in de wijngaard onderzoekt.

Wijnen van 2Naturkinder

<< terug