<< terug

Pheasant’s Tears

Kakheti


Pheasant’s Tears is in 2007 opgericht door John Wurdeman en Gela Patalishvili. John, een schilder afkomstig uit New Mexico (US), kwam in 1996 naar Georgië en kocht een huis daar twee jaar later om daar fulltime te gaan wonen. Gela was een wijnboer (die deel uitmaakte van de achtste generatie wijnmakers) in Sighnaghi die John ontmoette en na een aantal lange, gesprekken samen met John besloot wijn te gaan maken.

Pheasant’s Tears produceert wijn die wordt gemaakt volgens oude Georgische tradities. De wijnen van Pheasant’s Tears worden gemaakt van inheemse druivenrassen, die sinds de val van de Sovjet Unie langzaam maar zeker weer steeds meer in Georgië worden gecultiveerd en verbouwd. Alle wijnen worden gefermenteerd, gerijpt en bewaard in qvevri’s, ingegraven amforen. Sommige qvevri’s van Pheasant’s Tears zijn zelfs tot zo’n 300 jaar oud: mits goed bewaard (en mits ze vochtig worden gehouden) kan zo’n qvevri ellenlang intact blijven.

Volgens Georgische tradities worden de wijnen van Pheasant’s Tears over het algemeen met veel schilcontact gemaakt; veelal zo’n 6 of 7 maanden. In sommige gevallen en met druiven uit wat westerlijk gelegen gebieden is dat schilcontact wat minder lang, maar de wijnen van Pheasant’s Tears karakteriseren zich vaak wel door die krachtige structuur die wordt ontleend aan uitgebreide maceratie. Wat de gemene deler is, is dat alle wijnen extreem zijn; in aroma, mondgevoel, smaak en compromisloosheid.

Wijnen van Pheasant’s Tears

<< terug