<< terug

Humus Wines

Lisboa


Rodrigo Felipe’s familiebedrijf, Quinta do Paço ligt ongeveer een uur rijden ten noorden van Lissabon. Het project werd als hobby gestart door Rodrigo’s vader in de jaren ’90. De negen hectare aan wijngaarden liggen zo’n 150 meter boven zeeniveau tussen de Atlantische Oceaan en de bergketen Serra dos Candeeiros. De ondergrond bestaat uit klei en kalksteen en profiteert van de koele Atlantische wind en de hoge luchtvochtigheid van het gebied. De druiven rijpen langzaam en behouden zo een hoge natuurlijke zuurgraad.

In 2000 nam Rodrigo de officiële rol van wijboer op zich nadat hij geruime tijd als civiel ingenieur had gewerkt. Zonder oenologietraining leerde hij de fijne kneepjes van het vak door de oude wijnboeken van zijn vader te lezen en verschillende cursussen en workshops bij te wonen. Daarnaast speelde in zijn geval bij het werken met de natuur intuïtie ook een grote rol. Zijn leerproces, tot op de dag van vandaag, gaat gemoeid met vallen en opstaan, en Rodrigo zegt zelf het meest te hebben geleerd van het experimenteren met de wijnstokken en druiven zelf. Rodrigo focust zich voornamelijk op de kwaliteit van de druiven, de gezondheid van de bodem en het vinden van de ware uitdrukking van terroir in zijn wijnen.

In extreem zeldzame gevallen worden de wijnen met microscopische hoeveelheden gezwaveld bij botteling, maar we merken dat de wijn steeds vaker zo puur zijn als ze maar zijn kunnen: sem sulfitos aficionados. In principe zijn Rodrigo’s Humus-wijnen gefermenteerd druivensap in haar puurste vorm.

Wijnen van Humus Wines

<< terug