<< terug

Carussin

Piëmonte


Het wijnhuis Carussin is ooit in 1927 gestart met zo’n 4 hectare tussen Nizza Monferrato en Canelli, in het hart van de Piëmonte. Tegenwoordig worden alle 15 hectare aan gaarden biologisch gehouden en worden biodynamische principes toegepast, waar Bruna Ferro met haar zoons Matteo en Luca de gehele onderneming runt.

In de gaarden domineren Barbera en Moscato, maar ook andere streekdruiven als Nebbiolo en Grignolino worden verbouwd. Naast dat de wijngaarden al meer dan 20 jaar biologisch en biodynamisch worden gehouden, wordt in de kelder ook geen onnodige interventie gepleegd; vergisting geschiedt spontaan, en er wordt niets weggenomen of toegevoegd waar niet nodig. Dit zorgt ervoor dat de wijnen veel karakter en eigenzinnigheid hebben; de Piëmonteese aardsheid is aanwezig, maar de wijnen hebben allemaal een frisse energie die herkenbaar Carussin is.

De wijnen van Carussin beslaan een breed spectrum aan smaakintensiteit, maar zijn allemaal prettig verteerbaar. De wijnen staan bol van aroma en zijn zeer uitgesproken, maar iedere wijn heeft iets ongelooflijk eigens. Zo is Tra L’Alto een wijn die bijna uit z’n voegen barst vanwege het intense bloesem-parfum, en is Sisto één van de meest pure en aardse Nebbiolo’s die wij in tijden hebben geproefd.

Wijnen van Carussin

<< terug