Vigna Flor

Davide en Francesca (leuk toeval; het Il Ceo-duo heet ook Davide en Francesca) van Vigna Flor zijn jonge wijnmakers in de Colli Euganei, een heuvelrug in de buurt van Padua, in Veneto. De afgelopen 15 jaar waren zij uitbaters van een restaurant en natuurlijke wijnwinkel in Monselice, waar ze veel hebben geleerd over het werken met natuurlijke wijnen, en waar ze uiteindelijk ook de inspiratie vonden om het zelf erop te wagen.

De afgelopen jaren hebben ze naast hun restauant-carrière de fijne kneepjes van het wijnmaken geleerd in Valtellina en in de Colli Euganei bij I Castagnucoli. Ook bood Nicola van I Castagnucoli hen kelderruimte om Davide en Francesca hun eerste vintage te laten maken.

2019 is dan ook hun eerste vintage; wij zijn diep onder de indruk. De wijnen komen dus nu ook nog uit de kelder van I Castagnucoli, en al de druiven komen uit de Colli Euganei-heuvelrug van gaarden met een gemiddelde leeftijd 40 jaar. Volgens onze incognito-wijnscout Luca Rigon zijn de wijnen 100% terroir and 100% energy. Wij kunnen het hiermee niet meer dan eens zijn.

Productcategorieën

Land en Streek

Filter producten

Toont alle 8 resultaten

Uitgelicht