Pequeños y Salvajes

Pequeños y Salvajes zijn Victoria en Nahuel, die via Fabio Bartolomei van Vinos Ambiz aan Zuiver werden geïntroduceerd. Halverwege 2021 kwam er een doos samples mee op een pallet van Fabio, met een zestal wijnen van dit jonge duo. Na het proeven leek het ons een uitstekend idee om met Victoria en Nahuel samen te gaan werken, aangezien de wijnen goed tussen de Spaanse Zuivere Wijnen passen, en ze dan ook dankzij Fabio het wijn-maken in zijn gerold.

Victoria ‘Vicky’ en Nahuel komen van origine uit de wereld van fine dining, en werkten dan ook samen lang in een driesterrenrestaurant. Na via de restaurantwereld in aanraking te zijn gekomen met natuurlijke wijnen, raakten ze steeds meer geïnteresseerd in het volledige proces rondom het maken van deze wijnen en het landbouwproces.

Na een aantal keer met Fabio van Vinos Ambiz en andere natuurlijke wijnboeren in Spanje te hebben geoogst zijn Vicky en Nahuel onder begeleiding en met hulp van Fabio het avontuur aangegaan. Sinds 2019 bewerken Vick en Nahuel gaarden, en ze hebben sinds augustus 2021 ook een eigen kelder in El Barraco, Ávila. Momenteel bewerken ze 6 hectare aan stokken tussen de 80 en 120 jaar oud van voornamelijk Garnacha, Airén, Albillo Real en Chelva; de Moscatel komt uit een jongere wijngaard. In de gaarden staan veel (fruit)bomen waar Vicky en Nahuel ook zorg voor dragen. De vijgen, granaatappel, abrikozen, perziken, kweeperen, appels, peren, amandelen, walnoten, laurier en olijven die van de bomen en struiken af komen zijn voor eigen consumptie.

Pequeños y Salvajes is niet biologisch gecertificeerd, maar ze zitten in een verbond met onder andere Julian Ruiz van Vinos Ambiz, Uva de Vida en Fabio Bartolomei waar veel kennis wordt gedeeld over biodynamische landbouw. Ook herstellen Vicky en Nahuel op een aantal plekken in de bergen oude verlaten gaarden.

In de kelder werken Vicky en Nahuel schoon; er wordt nooit zwavel toegevoegd, er worden geen chemicaliën gebruikt en alle vergisting gebeurt natuurlijk.

Productcategorieën

Land en Streek

Filter producten

Toont alle 10 resultaten

Uitgelicht