Lamoresca

Filippe Rizzo was één van de eersten die natuurwijn schonk buiten Parijs in zijn kleine restaurant in België. Hij groeide op in het landelijke deel van zuidoost-Sicilië, iets ten noorden van Ragusa, voordat hij wijnimporteur en restaurateur in België werd. In 2000 besloot hij een kleine boerderij van zijn familie over te nemen en vertrok gepassioneerd terug naar het eiland en starten Azienda Agricola Lamoresca samen met zijn Vlaamse vrouw Nancy. De naam is een ode aan de eeuwenoude Moresca olijf. Het stel verbouwd 4 hectare wijngaarden en 1000 olijfbomen met groots respect voor de natuur.

Het domein ligt in de meest zuidelijke hoek van de provincie Catania, aan de zuidkust, op 430 meter boven zeeniveau. Er zijn nogal dramatische temperatuurverschillen tussen dag en nacht, een zegen in dit vaak bloedhete, typisch mediterrane klimaat. De grond in het gebied bestaat uit een combinatie van diep gecomprimeerde zandstenen bodems vermengd met calcium en ijzerrijke klei.

De wijnen van Filippe hebben een Siciliaans karakter, en de zon valt sterk terug te proeven in de wijn, zonder dat de wijnen moeten inboeten wat frisheid betreft.

Productcategorieën

Land en Streek

Filter producten

Toont alle 7 resultaten

Uitgelicht