Il Ceo

Davide Andreatta is een zeer jonge en energieke wijnmaker gevestigd in het dorp Citadella in Veneto, waar hij een kelder huurt net achter zijn ouderlijk huis. De mogelijkheid te overnachten bij zijn tante die om te hoek woont, maakt het leven gemakkelijk. Davide’s wijnen werden ons aanbevolen door onze favoriete wijnwinkel in Vicenza. Davide is pas enkele jaren geleden begonnen met wijn maken, en hij is volledig door zijn wijngaarden geobsedeerd; Davide spendeert zijn volledige dag (van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat) door in zijn gaarden, meer dan elke andere wijnmaker die wijn kennen.

Davide huurt oude wijngaarden, met wijnstokken ouder dan 80 jaar in de buurt van het dorp Breganze. Hij bewerkt de wijngaarden op een zeer traditionele manier en houdt ervan om zich te concentreren op kleine veranderingen in de manier waarop hij werkt, met als doel de kwaliteit van zijn druiven continu te verbeteren. Waar hij zijn Vespaiola en Pinot Grigio houdt, bestaat de bodem voornamelijk uit vulkanisch materiaal. Bij de percelen van de rode druivensoorten, Merlot, Cabernet Sauvignon en Groppello, bestaat de bodem meer uit kalksteen.

Nederland is het eerste land waar Il Ceo naar exporteert. Tot nu toe verkocht Davide zijn wijnen voornamelijk in Venetië, waarbij hij de leveringen zelf per boot deed. Voorheen produceerde Davide maar ongeveer 8000 flessen, maar hij is nu stukje bij beetje zijn productie en diversiteit in aanbod aan het vergroten. Het feit dat Davide relatief ‘kort’ wijn maakt, maakt de diepte van zijn wijnen des te bijzonderder. Het wit is gestructureerd en gelaagd, waar het rood juist prettig fris drinkt en fijn verteerbaar is. Aanrader!

Productcategorieën

Land en Streek

Filter producten

Toont alle 5 resultaten

Uitgelicht