Gabrio Bini

Pantelleria is een onvoorstelbaar adembenemend eiland, meer bekend om haar mini-vulkanen, waterbronnen en kappertjes dan om haar wijn. Het eiland kent niet veel internationale bekendheid, maar vanwege haar extreme schoonheid en isolement de hemel in geprijsd door those–who–know. Deze 15 kilometer lange vulkanische massa ligt dichter bij Tunesië dan bij Sicilië en telt niet meer dan een paar duizend inwoners. Dit vond Gabrio Bini, excentriek Milanees architect, een passend decor voor zijn Azienda Agricola Serragghia. In 1993 kocht hij een stuk land met wijnstokken van gemiddeld 80 jaar oud en in 2000 vestigde hij zijn landgoed op de meest compromisloze manier die hij kon bedenken.

Gabrio nam de dappere beslissing om al zijn wijnen te vinifiëren in kleien amforen, waarvan sommigen meer dan 400 jaar oud zijn, buiten in dezelfde grond waar het fruit vandaan komt. Zijn wijnstokken zijn geplant op oude terrassen hoger gelegen dan de meeste andere wijngaarden van het eiland. Daardoor ervaart Serragghia een koele zeebries en de temperaturen zijn verrassend matig, zelfs in de zomer. Gabrio beheerst het maken van de lokale specialiteiten als kappertjes en passito als geen ander, maar staat vooral bekend om zijn ‘Zibibbo Secco’ en ‘Fanino’.

Alle wijnen weken met de schillen, zijn volledig ongefilterd en bevatten geen toegevoegde sulfieten. Het zijn wilde uitingen van inheemse druivensoorten van een paradijselijk eiland. Er is een handjevol wijnen waarvan je niet dronken maar high wordt, en deze vallen zeker in die categorie.

Productcategorieën

Land en Streek

Filter producten

Toont alle 2 resultaten

Uitgelicht