Fruita Analògica

Fruita Analògica is de nieuwe naam van de oude coöperatie van Rabós, een klein middeleeuws dorp in de Alt-Emporda, alsmede de naam van het ambitieuze négoce project van Dido en Jur (Vinyes Tortuga). Vanaf de jaren 60 was het gebruikelijk in Spanje dat boeren hun druiven naar de coöperatie brachten, waarvan op grote schaal goedkope wijn werd gemaakt en de plaatselijke bevolking een eigen jerrycan kon tappen. In het gebouw staan nog steeds oude cementen tanken van 80hL die misschien ooit weer gevuld gaan worden -maar dan met natuurlijk wijn. Op dit moment wordt de coöperatie gebruikt als de wijnkelder van Fruita Analògica en Vinyes Tortuga. Een gedeelte wordt verbouwd tot een bruisende plek met een paar kamers, restaurant, bar, en de mogelijkheid tot het kopen van wijn en streekproducten.

Onder het Fruita Analògica label wordt natuurwijn gemaakt van biologische ingekochte druiven van boeren uit de regio. Momenteel wordt er veelal gewerkt met Xarel.Lo, Macabeo, Moscatel, Garnatxa Blanca en Garnatxa Tinto. De wijnen zijn allemaal bewust met een hoog drinkbaarheidsgehalte gemaakt, waarbij het wit prettig gestructureerd is door de langere schilinweking en het rood juist heel licht en sappig door de kortere schilinweking. 2020 was de eerste jaargang wit en rood en in 2021 is er tevens nog een rood en een rosé gemaakt die we in het voorjaar van 2022 verwachten.

Productcategorieën

Land en Streek

Filter producten

Toont alle 4 resultaten

Uitgelicht