Een nieuwe aanwinst uit Veneto: Vigna Flor


Een nieuw wijnmakersduo uit Veneto!

Davide en Francesca (leuk toeval; het Il Ceo-duo heet ook Davide en Francesca) van Vigna Flor zijn jonge wijnmakers in de Colli Euganei, een heuvelrug in de buurt van Padua, in Veneto. De afgelopen 15 jaar waren zij uitbaters van een restaurant en natuurlijke wijnwinkel in Monselice, waar ze veel hebben geleerd over het werken met natuurlijke wijnen, en waar ze uiteindelijk ook de inspiratie vonden om het zelf erop te wagen. Het jonge stel is enorm gedreven en gepassioneerd, wat zich duidelijk laat vertalen naar de wijnen.

De afgelopen jaren hebben ze naast hun restauant-carrière de fijne kneepjes van het wijnmaken geleerd in Valtellina en in de Colli Euganei bij I Castagnucoli. Ook bood Nicola van I Castagnucoli hen kelderruimte om Davide en Francesca hun eerste vintage te laten maken.

2019 is dan ook hun eerste vintage; wij zijn diep onder de indruk. De wijnen komen dus nu ook nog uit de kelder van I Castagnucoli, en al de druiven komen uit de Colli Euganei-heuvelrug van gaarden met een gemiddelde leeftijd 40 jaar. Wat ook bijzonder is, is dat er van meet af aan puur wordt gewerkt; er is niets toegevoegd én niets weggenomen van de wijn, wat gelijk te proeven valt. Volgens onze incognito-wijnscout Luca Rigon zijn de wijnen 100% terroir and 100% energy. Wij kunnen het hiermee niet meer dan eens zijn.

Naar de wijnen van Vigna Flor

Naast het nieuws dat de wijnen van Vigna Flor binnen zijn, zijn we ook enthousiast dat we mee kunnen delen dat de nieuwe vintage van Il Ceo gearriveerd zijn. Deze wijnen komen uit Breganze, net wat ten noord-oosten van Vincenza, en zijn al een aantal jaar Zuiver-favorieten. De nieuwe vintage van Veneto-toppers als Groppea Rosso, Vespri Frizzante en Rosé Frizzante zijn weer in goeie aantallen beschikbaar; bekijk ze hier!